Kaboklo otkrio: Željko mi stalno pokazuje snimke Matijasa Lesora 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Brazilski centar pruža solidne partije od dolaska u Partizan.

U krizi rezultata nalazi se Partizan i to na oba fronta.

Borac je u poslednjem abaligaškom kolu lako savladan u Beogradskoj areni, a to je bila ujedno i proba pred evroligaški duel sa Panatinaikosom.

Meč sa Zelenima biće specifičan i po tome što će se Matijas Lesor prvi put predstaviit navijačima Partizana u opremi drugog tima.

Jedan od onih koji će imait zadatak da ga čuvaju i pokušaju da uspore jeste i Bruno Kaboklo, poslednje pojačanje crno-belih.

– On je utabao put kojim želim da idem dok sam u Partizanu – svestan je Kaboklo, u razgovoru za Mozzart Sport, sa kojim ga igračem navijači Partizana najviše porede.

Lesor je u Partizanu imao važnu ulogu na oba kraja terena. Crno-beli, pre svega defanzivno, nisu uspeli da tokom leta pronađu peticu sličnih karakteristika.

– Znam da ga mnogo vole ovde, trener mi pokazuje video-klipove šta je sve radio dok je bio u Partizanu, sjajan je bio. Učim i od Lesora. Želim da imam sličnu ulogu kao on, a to žele i treneri. U četvrtak očekujem borbu. Igramo na svom terenu što je uvek velika prednost. Nadam se naravno pobedi.

Kaboklo se privikava na sistem igre u specifičnim okolnostima, s obzirom na povrede brojnih igrača iz spoljne linije. S tim u vezi, u poslednje vreme podeljene su uloge malo drugačije, a ona na niskom krilu periodično pripada Alenu Smailagiću.

– Svi još uvek učimo kako da igramo jedni sa drugima, ovo posebno važi za mene zbog toliko različitih opcija koje imamo sa različitim postavama. Pogledajte samo postavu sa Smajlijem kada igra nisko krilo. On je neprestano u mis-meču, možemo na brojnim pozicijama da stvorimo takve situacije. Možemo tako da kaznimo mnoge timove, samo moramo da igramo kocentrisano jer je uvek potreban fokus zbog raznih akcija koje je trener pripremio.

Reprezentativac Brazila i igrač solidnog NBA iskustva oduševljen je košarkaškim znanjem Željka Obradovića.

– Neverovatno mi je. Imam osećaj da trener ima 1.000 različitih akcija. Sve pokušavam da ih zapamtim, desi mi se nekada da zaboravim na terenu, ali to drugi timovi ne znaju a-ha-ha. Trudim se svakako da sve zapamtim i da se uklopim u igru tima. Uvek mogu da pokažem energiju, da skačem, da igram odbranu.

Kaboklo nikada ranije nije igrao u Evroligi, uprkos tome što ima pozamašno košarkaško iskustvo.

– Teško je jer sam stigao usred sezone, definitivno je drugačije u odnosu na sva ranija iskustva zbog velikog kvaliteta protivnika, saigrača… Svega. Jednostavno je veći izazov. Sve je ovo novo za mene, ali uživam u procesu. Učim svaki dan i nadam se da ću moći da pomognem ovom timu da pravi velike uspehe.

Centar Partizana otkrio je da će Kevin Panter i definitivno u četvrtak zabeležiti prvi nastup od 30. oktobra i abaligaškog večitog derbija.

– Želim da budemo dominantan tim koji će svakoga da pobedi. Vraća nam se i Kevin, sa njim smo još bolji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari