Kad i gde možete da gledate meč Miomira Kecmanovića i Janika Sinera na Vimbldonu 1Foto: AP/Kirsty Wigglesworth

Plasmanom u treće kolo, srpksi teniser ostvario najbolji rezultat u karijeri na najprestižnijem turniru na svetu.

Imaće Miomir Kecmanović veoma težak posao u narednoj rundi, s obzirom na to da će se sastati sa trenutno najbolje rangiranim teniserom na svetu.

Uprkos tome, Srbin je u Londonu već doživeo satisfakciju, pošto je plasmanom u treću rundu izjednačio lični rekord na Vimbldonu iz 2022. godine.

Rođenom Beograđaninu trava nije najomiljenija podloga, naprotiv, osećaj igranja na njoj ne može da se meri sa onim na betonu, međutim ni Siner ne spada u grupu tenisera koji se na londonskoj travi osećaju kao Rafael Nadal na šljaci.

Kecmanović je u prethodne dve runde igrao sa dosta oscilacija, ali je pokazao i mentalnu stabilnost kada je bilo presudno, pogotovo u prethodnoj rundi u kojoj je bio bolji od Holanđanina Talona Grikspora posle pet setova.

Srpski teniser nikada nije savladao Sinera, a ukupno su do sada odigrali tri meča.

Poslednji put sastali su se na mastersu u Sinsinatiju 2022. i Siner je prošao u narednu rundu s bozirom na to da je Kecmanović predoa meč kod rezultata 7:5, 3:1 za italijanskog tenisera.

Godinu dana ranije, Siner je bio bolji u četvrtfinalu Melburna sa 7:6, 6:4, a prvi susret njih dvojica su odigrali daleke 2019. godine u pokufinalu Nekst dženerejšn turnira.

Meč trećeg kola odigraće se sutra, a već je poznato da je treći na programu, posle meča Karlosa Alkaraza i Frensisa Tijafoa, odnosno jednog meča u ženskoj konkurenciji, što znači da signal direktnog prenosa koji će biti ostvaren puten RTS-a i Sport kluba neće biti uživo emitovan pre 19.30, odnosno 20 časova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari