Kad je Đoković uhvatio ritam, njegovom rivalu nije bilo spasa: Protiv Čileanca Tabila na mastersu u Rimu za 1.100. pobedu u karijeri 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Čim je najbolji teniser sveta Novak Đoković pronašao ritam na svom prvom meču na turniru iz masters serije na šljaci u Rimu, njegovom protivniku nije bilo spasa.

U drugom kolu, budući da je na početku kao nosilac bio slobodan, savladao je Francuza Korantena Mutea (83. na svetskoj listi) sa 6:3, 6:1.

Francuski teniser, svakako autsajder u duelu s prvim „reketom“, svojih pet minuta zapaženosti imao je na startu duela, jer je poveo s 3:1.

Đokoviću je zatim pripalo pet gemova uzastopce, a ubedljivo i drugi set za 1.099. pobedu u karijeri u utakmici od nepunih sat i po.

 

Sledeći rival mu je Čileanac Alehandro Tabilo (32), koji je u drugom kolu bio uspešniji od Nemca Janika Hanfmana (59) sa 6:3, 7:6 (7:4).

Opravda li i protiv njega ulogu potpunog favorita, sastaće se u osmini finala s uspešnijim iz meča Argentinca Fransiska Serundola (22) i Rusa Karena Hačanova (18).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari