Posle ostavke Radovana Ćurčića koja je usledila nakon debakla čačanskog Borca u meču sa kulskim Hajdukom, na funkciji šefa stručnog štaba po treći put se našao Miodrag Božović, među čačanskim ljubiteljima fudbala poznatiji kao Grof, a pod čijim vođstvom su čačanski crveno – beli na kraju prošlog prvenstva ostvarili svoj najveći prvoligaški uspeh osvojivši sedmo mesto na tabeli Meridian super lige.

Posle ostavke Radovana Ćurčića koja je usledila nakon debakla čačanskog Borca u meču sa kulskim Hajdukom, na funkciji šefa stručnog štaba po treći put se našao Miodrag Božović, među čačanskim ljubiteljima fudbala poznatiji kao Grof, a pod čijim vođstvom su čačanski crveno – beli na kraju prošlog prvenstva ostvarili svoj najveći prvoligaški uspeh osvojivši sedmo mesto na tabeli Meridian super lige. Za razliku od prethodna dva, ovog puta Božović je na čelo Borca došao u možda najtežem mogućem trenutku kada se ekipa nalazi u realnoj opasnosti da se nađe u grupi timova koji će se u plej autu boriti za opstanak u prvoj ligi. Istovremeno ovo je i prvi put da se na klupi čačanskog Borca nađe i jedan inostrani trener.
– Situacija u kojoj se trenutno nalazi Borac je zaista teška, ali na tako nešto sam se već navikao. Moje saradnike i mene očekuje zaista težak zadatak da pokušamo da izbegnemo baraž u kome će se direktno odlučivati o tome ko će ove godine napustiti prvu ligu. Pred nama je već danas prvo iskušenje koje predstavlja utakmica sa Voždovcem u Beogradu koji je naš direktan konkurent za plasman u plej of, umesto u baraž. Sve osim poraza za moju ekipu predstavlja solidnu zalihu u narednim kolima u kojima ćemo pružiti maksimum, najavljuje Božović, koji kaže da ga za Čačak vezuju mnoga prijateljstva stečena tokom prethodnih godina, zbog čega nije mogao da odbije poziv uprave crveno – belih da preuzme ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari