Kad se uloženo odmah vraća: Primer Opende iz Lajpciga 1Foto: Jan Woitas/dpa via AP

Utakmica s Crvenom zvezdom u Ligi šampiona nije premorila Lajpcig, koji je u devetom kolu nemačkog fudbalskog prvenstva kod kuće preslišao Keln sa 6:0.

Domaćin je posao obavio u prvom poluvremenu kad je postigao četiri gola, a dvaput se u strelce upisao belgijski napadač Loi Openda. Njega je Lajpcig, ceneći to što je u prošloj sezoni u Lansu s 21 golom bio jedan od najubijitijih u francuskom šampionatu, doveo za više od 40 milione evra.

Openda se isplaćuje od početka. Postigao je osam golova u prvih devet ligaških utakmica, što je start koji nije imao niko od Lajpcigovog debija u Bundesligi 2016.

U toj debitantskoj sezoni iz Majnca je došao Nemac Timo Verner, koji je isto krenuo da se odmah ističe, ali mu je za prvih osam pogodaka trebalo 13 utakmica.

Openda je u Ligi šampiona bio jedini strelac u porazu protiv evropskog prvaka Mančester sitija (3:1) u Nemačkoj. Protiv Zvezde nije uspeo da nadmudri njenu odbranu, a i kada je zamenjen u 82. minutu, videlo se da nije zadovoljan učinkom. I na meču s Kelnom umesto njega je ušao visoki slovenački napadač Benjamin Šeško, koji je dao doprinos da se „jarčevi“ dotuku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari