Kada i gde možete da gledate popravni ispit fudbalera u kvalifikacijama za EVRO 2024. protiv Litvanije 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U nedelju, 10. septembra, u 20,45 časova fudbalska reprezentacija Srbije biće na popravnom ispitu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dogodine u Nemačkoj.

Obaveza joj je da se protiv Litvanije u Kaunasu iskupi za kiks u duelu s Mađarskom na Zvezdinom stadionu (1:2).

Poraz protiv komšija sa severa nije uznemirio selektora Dragana Stojkovića, iako je očigledno da državni tim ne daje igre koje su ga odvele na Mundijal u Kataru prošle godine.

U šestom kolu u G grupi Crna Gora u 18 časova dočekuje Bugarsku u Podgorici. Mađari su slobodni.

Na tabeli Mađarska vodi s 10 bodova, Srbija ima sedam, Crna Gora pet, a Litvanija i Bugarska po dva. Dve prvoplasirane idu u Nemačku.

Crnogorcima je onomad izmigoljila pobeda u Kaunasu. Primili su izjednačujući gol u četvrtom minutu nadoknade vremena (2:2), inače bi bili poravnati s našima.
Srbija u poslednje vreme lako izlazi na kraj s Litvanijom. Ima svih pet pobeda – po dve u Ligi nacija 2018. i u kvalifikacijama 2019. za prošlo Evropsko prvenstvo i s 2:0 na početku ovog ciklusa.

Susret s najvećeg stadiona u baltičkim državama, u čiju je obnovu uloženo 43 miliona evra (zaživeo prošle godine s kapacitetom uvećanim sa 9.000 na 15.000 mesta), možete pratiti na Prvom programu RTS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari