Kada kao anonimus dovedeš reprezentaciju do finala, zaslužuješ sve najbolje: Španija nudi De la Fuenteu tri puta veću platu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

U Savezu prezadovoljni načinom rada Luisa de la Fuentea i spremni su da sa selektorom Španije produže saradnju.

Za ljubitelje fudbala u Španiji možda i nije potpuni, ali za širu javnost De la Fuente je pre postavljanja na mesto selektora „crvene furije“ bio anonimus i neko ko je verovatno trebalo da predstavlja prelazno rešenje.

Naslednik Luisa Enrikea, pak, nije puno mario za mišljenje javnosti već je kao verni pregalac u Fudbalskom savezu Španije prihvatio zadatak karijere na način zbog kojeg je i dobio tako veliko poverenje.

Napravio je selekciju po svom ukusu, opustio atmosferu i ključeve igre poverio maltene tinejdžerima Laminu Jamalu i Niku Vilijamsu.

Neretko se dogodi da lepota i kvalitet igre ne budu u dosluhu sa rezultatom, međutim reprezentacija Španije uspela je da najlepšim stilom igre dođe do finala kontinentalnog šampionata.

U nedelju će se za evropski tron boriti protiv Engleske (21.00) a u međuvremenu Luis de la Fuente dobio je priznanje kojem se verovatno potajno i nadao.

Zbog svega prikazanog u Nemačkoj, Fudbalski savez Španije želi da mu ponudi novi ugovor, uz tri puta veću platu na godišnjem nivou.

AS je nedavno objavio da je plata De la Fuentea 600.000 evra po godini, što je daleko manje u odnosu na većinu njegovih kolega na Evropskom prvenstvu. Dragan Stojković, selektor Srbije, ima duplo veću platu, a prema nekim izvorima ona iznosi čak 1,4 miliona evra.

U Savezu je svima jasno kakvog stručnjaka imaju i shodno tome odlučili su da 58-godišnjem stručnjaku ponude četvorogodišnji ugovor uz godišnju platu od 1,8 miliona evra.

De la Fuente je od 2013. godine bio selektor mlađih kategorija reprezentacije Španije, a 2022. je dočekao da postane strateg seniorskog tima.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari