Kako šampioni zaslužuju 1Foto: Starsport

Doskorašnji kapiten vaterpolo selekcije Srbije Živko Gocić i njegov prijatelj i kum Slobodan Nikić, inače najtrofejniji reprezentativac u istoriji ovog sporta na našim prostorima …

… osvojili su skupa 55 medalja za svoju zemlju na Olimpijskim igrama, prvenstvima sveta, Evropskim šampionatima, u Svetskog ligi i FINA kupu, pa je nacionalni vaterpolo Savez odlučio da im organizuje pravi, šampionski ispraćaj iz državnog tima, čiju su kapicu odložili posle zlata na OI u Rio de Žaneiru.

– Za 23. decembar u 18 sati na Tašmajdanu zakazana je revijalna utakmica između reprezentacije Srbije i tima sveta. Izlišno je govoriti koliki značaj su njih dvojica poslednjih 13 godina imali za naš državni tim. NJihova dostignuća u bazenu, mnogobrojni trofeji sa najvećih takmičenja govore mnogo više u prilog tome od bilo kakvih mojih reči hvale na njihov račun. Ovo je najmanje što mi možemo uraditi za njih – kaže predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić, čija je želja da tribine centralnog beogradskog bazena budu pune gledalaca za ovu priliku.

– S naše strane uradićemo sve i da animiramo publiku kako bismo uz pune tribine upotpunili ceo spektakl. Ne sumnjam da će ljubitelji vaterpola ispuniti plivalište na Tašu i tako izraziti svoju zahvalnost za svu radost koju su ova dva momka godinama unazad donosila naciji – najavljuje prvi čovek VSS spektakl u kojem će učestvovati i poznate ličnosti iz javnog života, Gocićevi i Nikićevi prijatelji, a Javni servis uživo prenositi ceo događaj.

Uskoro bi trebalo da bude poznata lista svih učesnika tog vaterpolo hepeninga, od čega je sportskoj javnosti najzanimljiviji sastav protivnika „plavih delfina“, a ono što je već sada izvesno jeste da će VSS dan ranije upriličiti tradicionalni novogodišnji koktel i tom prilikom uručiti prigodne poklone novim jubilarcima u seniorskom državnom timu.

– Smatramo da najtrofejniji sport u Srbiji, koji je našem narodu doneo toliko radosti, zaslužuje da ima svoj dan. Na taj način želimo da damo na značaju ovoj igri po kojoj smo prepoznatljivi u celom svetu. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti, ove godine smo i zvanično proglašeni za najbolji brend Srbije u svetu. Takođe, Srbija ima najboljeg trenera na svetu Dejana Savića, najbolju ekipu sveta u izboru FINA, kao i šampione Evrope u juniorskoj konkurenciji. Zato želimo da negujemo sve vrednosti ovog sjajnog sporta i stalno podsećamo na fantastične rezultate koje ćemo se truditi da pravimo i u budućnosti – ponosan je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari