Kakvu kaznu Matijas Lesor može da dobije zbog nasrtaja na Filipa Petruševa 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Hrvoje Vidan, disciplinski sudija ABA lige, uskoro bi trebalo da donese odluku u vezi sa nasrtajem Matijasa Lesora na Filipa Petruševa, na poslednjem večitom derbiju.

Udaranje  Filipa Petruševa od strane Matijasa Lesora na samom kraju poslednjeg večitog derbija, odigranog u ponedeljak, biće procesuirano od strane disciplinskog sudije ABA lige.

Hrvoje Vidan, disciplinski sudija regionalnog takmičenja, uskoro bi trebalo da donese odluku posle koje će biti poznato na koji je način sankcionisano ponašanje francuskog centra.

Prema disciplinskom pravilniku ABA lige za ozbiljne prekršaje, kakvim se smatra kontakt koji je Lesor ostvario sa Petruševim, predviđene su sledeće sankcije:

* novčana kazna u iznosu od 3.001,00 Eur do 50.000,00 Eur

* trajna ili privremena zabrana pristupa dvoranama na razdoblje od tri do petnaest (3-15) utakmica;

* trajna ili privremena diskvalifikacija iz takmičenja u razdoblju od tri do petnaest (3-15) utakmica;

Na osnovu pravilnika, odluke se za ovakve i slične prekršaje donose do naredne utakmice kluba na koji se potencijalna sankcija odnosi.

S obzirom na to da je naredni meč Partizana protiv Budućnosti, koji je trebalo da se odigra u nedelju 19. marta, odložen, tačnije pomeren za 22. april, postoji mogućnost i da odluka Hrvoja Vidana bude prolongirana do idućeg susreta crno-belih u regionalnom takmičenju.

Puleni Željka Obradovića naredni regionalni meč odigraće 26. marta kod kuće i to protiv Cedevita Olimpije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari