Kalinić: Obradović me zvao u Partizan, ali nisam hteo, bilo bi glupo 1foto: Marko Đoković/Starsport

Pričalo se po kuloarima još letos, da je po povratku u Partizan, Željko Obradović kontaktirao brojne igrače, nekadašnje košarkaše Crvene zvezde. Nikola Kalinić je to sada i potvrdio, ali i obrazložio odluku zašto nije hteo da se priključi treneru sa kojim je prethodno pet godina uspešno sarađivao u Fenerbahčeu.

U intervjuu za litvanski BasketNews, Nikola Kalinić je pričao o tome kako je došlo do kontakta sa trenerom Obradovićem, po njegovom povratku u Partizan.

„Bilo je nekih kontakata tokom leta. Obradović je zvao mog menadžera i mene i pitao da li bih išao tamo. Rekao sam da ne bih mogao, jer nisam hteo, a i bilo bi glupo. Ima me na mnogim fotografijama kako slavim trofeje sa Crvenom zvezdom. Nije u redu da tako menjaš boje. Posebno ne ako ne moraš i ako možeš da igraš za Crvenu zvezdu“, imao je jake argumente reprezentativac Srbije.

Kalinić je neko ko se afirmisao u Crvenoj zvezdi, zasluživši igrama u crveno-belim nijansama i status standardnog reprezentativca Srbije.

Zbog ljubavi prema Zvezdi, ali i mogućnosti da kao lider predvodi ekipu u Evroligi, nije imao nedoumica u vezi sa neprihvatanjem poziva Partizana.

„Svaka situacija je drugačija. Potpuno razumem takvu odluku kad hoćeš da igraš na višem nivou ili možda dobiješ više s finansijske strane. Na kraju krajeva, igramo svega 10 ili 15 godina i moraš da zaradiš koliko možeš. Ali ako ne moraš, zaista ne razumem neke momke, u najboljim igračkim godinama, mogu da igraju gde hoće…“, nedvosmislen je i neobično iskren za srpsku javnu sferu, Nikola Kalinić.

Kalinić je Zvezdu izabrao zato što je posle pandemije želeo da bude bliže porodici. I nije se pokajao, iako su mnogi mislili da će posle Obradovićevog dolaska i prvih zvučnih pojačanja Partizan momentalno skinuti krunu večitom rivalu.

„Pogrešili su i zato što su dizali euforiju u medijima. Ko god da je došao u klub predstavljao se kao da je Majkl Džordan. Celog leta su naši igrači čitali kako Partizan dovodi ovog ili onog, kako je on bolji od naših igrača, kako će da nas ubiju i tako to… Ljudima je verovatno dojadilo da Crvena zvezda osvaja prvenstva, želeli su nešto novo. Takođe, stigao je Željko, on je zvezda gde god da dođe, reflektori su na njemu. Tako je svuda, pa je i ovo prirodno“, stava je lider Crvene zvezde koji veoma poštuje crno-bele.

„Bolji smo kao tim. Imaju oni sjajne individualce, ali još traže način da igraju zajedno… A mi smo kao rudari. Čvrsto igramo svaku utakmicu. Igramo fizički, igramo dobru odbranu, dobro trčimo. Nije lako igrati protiv nas“, naveo je Kalinić, smatrajući da je nedavno osovjeni Kup Radivoja Koraća samo indikacija mogućnosti crveno-belih u kontekstu trofejne sezone.

„Ima još dosta utakmica da se igra, ali… Mogu da se setim jedne ili dve utakmice u kojima nas je neko zaista oduvao. Doživeli smo neke poraza koje nije trebalo. Ali sve je to proces učenja. I za mene, prvi put posle ne znam koliko godina sam lider ekipe. Imam loptu u ključnim situacijama. I grešim, ali se trudim da se popravim. Nadam se da ću biti sve bolji kako sezona bude odmicala“, samokritičan je popularni Kalina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari