Kao da nema prednosti 1Foto: STARSPORT

Čak i sa svim manjkavostima Partizan je toliko kvalitetniji tim od Rudara iz Pljevalja da bi bilo pravo čudo kada bi ovog četvrtka u svojoj Humskoj (20.30) ispustio prednost sa gostovanja (0:3) i pustio crnogorski tim da ode u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Što ga, naravno, ne oslobađa obaveze da bude do kraja seriozan. Ispravi svoje „krive Drine“ iz Nikšića, takođe.

– Imamo dobar rezultat, ali neće biti lako. Dosta smo se mučili dok nismo dali gol, a sada želimo da odigramo dobru takmičarsku utakmicu pred našom publikom, u prvom predstavljanju u Humskoj ove sezone. Neće biti opuštanja, svi smo vrlo motivisani – podvlači trener Miroslav Đukić, znajući da neće biti jednostavno ponoviti prošlosezonski ulazak u LE, a pogotovo prolaz u nokaut fazu.

– Svi koji su mislili da su favoriti su poispadali u prvim rundama. Treba da se pripremimo za to. Ni mi prošle godine nismo nikoga lako pobedili. Ne postoje laki rasporedi i rivali, u svaku utakmicu mora da se uđe s dobrim stavom i odigra kao da je najvažnija – jasno je strategu crno-belih, zbog čega je odbio priču o sledećem potencijalnom rivalu – kazahstanskom Irtišu ili ekipi Trakai iz Litvanije.

– Prvo da mi prođemo Rudar, pa ćemo posle razmišljati o sledećem protivniku. Iz poštovanja prema Pljevaljcima ne bih pričao o narednim protivnicima – kaže osvajač nacionalnog Kupa sa „parnim valjkom“, čiji će sastav sigurno biti drugačiji na nekim pozicijama u odnosu na prvi meč.

– Znajući da nas u narednih nekoliko nedelja očekuje veliki broj utakmica, putovanja, zamora… u Evropi i prvenstvu, napravićemo neke izmene. Ali, ne prevelike – ne krije stručnjak sklon čestim rotacijama.

Kako god da složi startnih 11 među njima sigurno neće biti povređenog centarfora Nemanje Nikolića, čija povreda zarađena na treningu uoči debija protiv Rudara nije toliko ozbiljna kao što se mislilo.

– Posle prvih snimaka smo bili zabrinuti, ali ispostavilo se da nije tako ozbiljna povreda. Očekujemo da se što pre vrati na teren, što je radosna vest, jer nam daje mogućnost da igramo i sa dva špica – kaže Đukić, koji je evropsku odiseju počeo u formaciji 4-4-2, sa novajlijama Nikolićem i Rikardom Gomešom u špicu, gde će ovog puta možda biti mesta za starosedeoca Ognjena Ožegovića, u slučaju da se ekipa ne vrati sistemu 4-2-3-1.

Zdjelar: Znam za očekivanja

Jedno od glavnih pojačanja Partizana ovog leta bio je otkup ugovora Saše Zdjelara od grčkog Olimpijakosa.

– Kada ste na pozajmici glava nije baš čista, ali sada sam sasvim ovde. Sigurno da se od mene dosta očekuje i to mi je jasno. Daću na svakom treningu i utakmici sve od sebe – tvrdi zadnji vezni crno-belih, koji kao i šef revanš sa Rudarom doživljava kao „novi početak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari