Kapiten reprezentacije Crne Gore najavio meč sa Srbijom: Na terenu nema popusta ni za porodicu 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Stefan Savić izjavio je da je Srbija favorit u večerašnjem duelu ove dve reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2024.

Defanzivac madridskog Atletika i nekadašnji igrač Partizana kaže da je njegov tim motivisan i da će pružiti snažan otpor.

– Očekujem veliku borbu, videli smo da su i oni svesni da ih ne čeka laka utakmica. Malo ko je lako prošao kroz Podgoricu. Siguran sam da ćemo pružiti jak otpor. Motivacije ne nedostaje. Imaju strašan potencijal, naročito u veznom redu i napadu, ali i mi imamo strategiju. Svi zajedno se branimo i napadamo – izjavio je Savić.

On je dodao da dobro poznaje igrače koji će nastupati za ekipu selektora Dragana Stojkovića.

– Nema nepoznanica, svi se međusobno znamo, podržavamo u klupskim karijerama. Ali, kada izađem na teren nema popusta ni za porodicu, za mene je to samo protivnik. Pokušaću da zaustavim napadački potencijal Srbije i da ne primimo gol, a siguran sam da ih možemo ugroziti – rekao je kapiten Crne Gore, i dodao da smatra da će utakmica, uprkos proceni UEFA da je u pitanju meč „visokog rizika“, proteći u dobroj atmosferi:

– Ima li šta lepše nego kada igraju reprezentacije dve susedne zemlje? Uveren sam da će sve proći u najboljem redu i u sportskim okvirima. Nema razloga da bude drugačije, niti da se prave bilo kakve tenzije. Vereujem da ćemo svi uživati.

Meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu između Crne Gore i Srbije igra se na „Gradskom stadionu“ u Podgorici, a počinje u 20.45 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari