"Karioke" polažu popravni 1Foto: EPA-EFE/ TOLGA BOZOGLU

Pre Srbije i Švajcarske na teren će njihovi druga dva konkurenta iz grupe Brazil i Kostarika.

Sa istom željom – da poprave utisak i učinak sa premijere, pogotovo prva selekcija, jer je njen prošlonedeljni remi veće iznenađenje od poraza druge.

Južnoamerikanci su favorit broj 1, ali da ambicija osvajanja šeste planetarne titule ne bi ostala samo mrtvo slovo na papiru moraju danas opravdati svoj ekstremni kvalitet, tj. već viđenom pobedom učvrstiti trenutno labavu poziciju u trci za prolaz dalje. Za šta će im pre svega biti potrebni seriozniji pristup od onog iz duela sa Švajcarcima, mnogo bolja realizacija i nadahnuće najveće zvezde „karioka“ Nejmara, čijim imenom je cela nacija ispirala usta poslednjih dana. Ne birajući reči kritike, brojni stručnjaci, bivši igrači, mediji i navijači spočitavali su mu sebičnost, javašluk i prepotenciju na terenu, drugi su ga branili činjenicom da je dugo pauzirao zbog povrede i istrpeo silne faulove na mundijalskoj premijeri, a svi zajedno strepeli zbog glasina o novim zdravstvenim problemima najskupljeg igrača u istoriji fudbala, zbog čega je FS Brazila fotografijama dokazivao da ofanzivac Pari Sen Žermena, uprkos problemima, regularno trenira.

– Nejmar je jedan od najboljih na svetu, igrati sa njim je sjajno. Puno pomaže ekipi, hrabar je i kreativan. Jako nam je važan i zato nam nije bilo svejedno što se povredio pred kraj jednog treninga, posle onolikih batina u prvoj utakmici, ali fokus nam je na kolektivu, a ne na pojedincima. I tako moramo da razmišljamo. Moramo i da uradimo ono što se od nas traži. Imamo šansu da se popravimo i cilj da pobedimo u nama važnom meču. Mentalno smo jaki i rešeni da preuzmemo odgovornost jer nosimo dres Brazila – stišava buru i obećava slavlje Barselonin as Felipe Kutinjo, čijim je prelepim golom „Salesao“ vodio sve do pred kraj meča prvog kola E grupe, kada su Švajcarci uzeli bod posle nedosuđenog faula.

Međutim, pita se i Kostarika, iako nema snagu, klasu i tradiciju uporedivu sa rivalovom, a protiv Srbije nije pokazala skoro ništa od aduta koji su je odveli u Top 8 na prethodnom šampionatu sveta. I baš zato što je unapred otpisana možda uz mnogo truda i ništa manje sreće, na stadionu u Sankt Peterburgu, uspe da uhvati izabranike selektora Titea na krivoj nozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari