Karlo Ančeloti pred finale Lige šampiona: Kvalitet i žrtvovanje ključni za pobedu 1Foto: EPA-EFE/J.J.Guillen

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti izjavio je pred sutrašnje finale Lige šampiona, u kojem njegov tim igra protiv Borusije Dortmund, da je za njega najvažnije da svojim igračima „usadi u glavu“ šta treba da rade na terenu.

Madriđani će u duelu sa nemačkim klubom pokušati da stignu do svoje 15. titule najboljeg tima u Evropi.

„Najvažnija stvar za mene je da igračima usadim u glavu šta treba da rade na terenu. Mnogo sam manje nervozan od mog tima. Fokusiran sam na meč“, izjavio je Ančeloti, a zatim dodao:

„Emocije su tu, a svako u zavisnosti od karaktera mora da upravlja njima. Upravljanje emocijama će biti veoma važno stvar sutra“, dodao je Ančeloti.

Real je na putu do finala eliminisao prošlogodišnjeg osvajača trofeja u ovom takmičenju Mančester siti.

„Imamo samopouzdanje jer smo tokom sezone dokazali dve važne stvari – imamo kvalitet i žrtvujemo se za tim. Kolektiv smo. Žrtvovanje i kvalitet biće ključni za sutrašnju utakmicu“, rekao je italijanski trener.

On je izjavio i da „Liga šampiona nije opsesija“ za njegovu ekipu, koja je ove sezone osvojila titulu u prvenstvu Španije.

„Naša opsesija je da damo svoj maksimum, kao što smo radili cele sezone. Ponekad se stvari ne dešavaju kako biste želeli. Osvajanje Lige šampiona je veoma važno i mislim da već sad možemo da kažemo da je ova sezona bila uspešna, šta god da se desi sutra“, zaključio je Ančeloti.

Finalni duel najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja na svetu igra se na londonskom “Vembliju”, a počinje u 21.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari