Šok na US openu: Alkaraz poražen u drugom kolu, nije uzeo ni set 74. teniseru sveta 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Karlos Alkaraz, treći nosilac, eliminisan je u drugom kolu sa US opena. Bolji od Španca bio je Botik Van de Zandšulp 6:1, 7:5, 6:4.

Van Zandšulp, trenutno 74. na svetu, potpuno je kontrolisao dešavanja na terenu, napravio je prvi brejk za 2:0, posle još jedan u šestom gemu i poveo 6:1.

Holanđanin je servis Alkarazu oduzeo i u trećem gemu drugog seta.Uprkos nešto boljoj borbi Španca u naredna dva seta on ipak nij euspeo, kako je kasnije nakon meča rekao, da se pre svega „izbori sam sa sobom“.

„Bio je neverovatan. Nije mi uopšte davao poene, nije pravio greške, koje sam očekivao. Kao da me to poremetilo. Moj nivo je sve vreme bio isti, a to nije bilo dovoljno da sebi dam šansu da pobedim. Mnogo sam grešio, nisam dobro udarao lopticu. Kada sam pokušao da se vratim bilo je već kasno“, rekao je Alkaraz posle poraza, prenosi Sport klub.

Ovo je najlošiji nastup Španca na US openu i svakako najveće iznenađenje dosadašnjeg toka poslednjeg grend slema u sezoni.

Naročito ako se ima u vidu da je Alkaraz ove godine slavio i na Rolan Garosu i na Vimbldonu i da je pre manje od mesec dana bio srebrni na Olimpijskim igrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari