Karpin dobija novi ugovor kao selektor Rusije 1EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Pobedom u Sloveniji (2:1) uz istovremeni remi Hrvatske sa Slovačkom (2:2) reprezentacija Rusije nalazi se nadomak plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru. „Zbornaji“ je u naredna dva kola neophodna pobeda nad Kiprom i eventualni remi u Hrvatskoj pa da kao prvoplasirane rezerviše kartu za Mundijal. Istovremeno, dobri rezultati reprezentacije nagnali su Savez da ponudi novi ugovor selektoru Valeriju Karpinu.

Dolazak Karpina na mesto selektora nije bio euforično prihvaćen od strane ruske fudbalske javnosti, međutim, dobri rezultati reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo doveli su do toga da Karpinu Fudbalski savez Rusije ponudi novi ugovor.

Karpin je debitovao u remiju kod kuće protiv Hrvatske (0:0), a onda je nanizao četiri pobede i to sa samo jednim primljenim golom – u ponedeljak uveče u Sloveniji (2:1).

Na tabeli kvalifikacione grupe Rusija je sada prva, ispred Hrvatske i biće joj dovoljno u novembru da pobedi Kipar kod kuće, a onda i da uzme bod u Splitu pa da se direktno plasira na Svetsko prvenstvo, a “vatrene” pošalje u baraž.

Sve to nagnalo je tamošnje novinare da upitaju predsednika Saveza, Aleksandra Djukova, kada će ponuditi novi ugovor Karpinu.

„Karpin će sam sebi automatski produžiti ugovor ako nastavimo ovako da igramo. Hajde sada da se fokusiramo prvo na meč sa Kiprom“, poručio je prvi čovek Fudbalskog saveza Rusije.

Karpin forsira formaciju 4-3-3, a pun pogodak je što je vratio u tim Fjodora Smolova, koji je startni napadač i na te četiri utakmice novog selektora upisao je gol i tri asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari