Kavai Lenard se ponovo teško povredio, čeka ga višemesečna pauza 1 EPA-EFE/ETIENNE

Značajno oslabljeni, Los Anđeles Klipersi nisu uspeli da prođu serijal sa Finiksom, u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije(4-1). Kavai Lenard bio je od velike koristi samo na prvom meču posle kojeg više nije mogao da pomogne saigračima.

Klipersi su ispali od Finiksa u seriji u kojoj su poveli sa 1-0 u pobedama, upravo oslanjajući se na simultanku Kavaija Lenarda.

Nažalost, posle drugog susreta u seriji, najbolji košarkaš ekipe iz Los Anđelesa požalio se na povredu kolena. Iako su postojala određena nadanja da bi mogao da se vrati na parketu za četvrti susret, Lenard je sve mečeve do kraja serijala posmatrao sa klupe, u civilu.

Bez njega i takođe povređenog Pola Džordža, puleni Tajrona Lua nisu mogli da iznenade Sanse.

Samo par sati nakon eliminacije iz plej-ofa, Klipersi su saznali da je Lenardova povreda kolena teže prirode. U pitanju je kidanje meniskusa desne noge što zahteva novu višemesečnu pauzu za nekadašnjeg šampiona NBA lige u dresovima San Antonija i Toronta.

Lenard je protiv Finiksa pružao impresivne partije na uvodne dve utakmice, ubacujući u proseku 34,5 poena.

On je ranije već imao problema sa istim kolenom. Povredio ga je 2021. godine, takođe u plej-ofu, pa je zbog operacije i oporavka koji su potom usledili propustio kompletnu sezonu 2021/22.

S tim u vezi, u toku tekuće takmičarske godine odigrao je svega 50 utakmica, a sve u cilju da spreman dočeka plej-of.

Prema analizama američkih medija, zbog hroničnih zdravstvenih problema, Lenard još od sezone 2016/17 nije odigrao više od 60 utakmica u jednoj takmičarksoj godini.

Naredna sezona, biće mu treća u četvorogodišnjem ugovoru sa Klipersima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari