"Kažu namešteni izbori, a Vidić može biti izabran tajnim glasanjem": Dragan Simović tvrdi za Danas da Draganu Džajiću ne treba pomoć na glasanju za FSS 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Član izbornog tima legendarnog igrača i trofejnog direktora Crvene zvezde tvrdi da je 76-godišnjak sa Uba sadašnjost, a tri i po decenije mlađi Užičanin budućnost srpskog fudbala.

Dragan Simović, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine, sa višedecenijskim stažom u najpopularnijem sportu, pozdravlja činjenicu da su ovog puta u trci za predsednika FSS do kraja ostala dva čoveka.

„Dešavalo se i ranije da imamo više kandidata, ali se uvek jedan, po nekom nepisanom pravilu, povlačio dan, dva, tri… pre izborne Skupštine. Procedura je u međuvremenu promenjena, pa nije moguće odustajanje ako i kada pojedinac proceni da njegov oponent „prolazi““, počinje priču za Danas projektovani član Upravnog odbora FSS u slučaju pobede Dragana Džajića 14. marta.

Neopredeljenim posmatračima borbe za mesto upražnjeno još od ostavke Slaviše Kokeze, pre dve godine, upada u oči da ni bivši fudbaler i funkcioner najtrofejnijeg srpskog kluba ni njegov protivkandidat, poznatiji kao nekadašnji kapiten engleskog velikana – Mančester junajteda, Nemanja Vidić, nisu izašli u javnost sa svojim programima.

„Ne vidim preku potrebu za tim, jer ovo nije referendum s punoletnim građanima Srbije kao glasačima, već odlučivanje 85 delegata najvišeg tela FSS. A, mi iz sveta fudbala dobro znamo ko je ko u njemu, šta je postigao, koliko može još da uradi… Kao što nam je savršeno jasno čime bi morali da se bave budući predsednik i njegovi saradnici.

Nema tu izmišljanja tople vode. I ptice na granama znaju da su prioriteti reprezentacija, jačanje sudijske i trenerske struke, ulaganje u infrastrukturu, regularnost takmičenja… Na primer, gospoda Lazović, Žemberi i ja, sa tolikim iskustvom rada u klupskoj bazi, sami znamo šta nam je činiti ubuduće. Kao svih ovih godina u Javoru, TSC-u i Spartaku“.

Počasnom predsedniku pomenutog subotičkog kluba ne smeta angažovanje doskorašnjeg ministra poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislava Nedimovića, na mestu jednog od potpredsednika FSS u predočenom sastavu Izvršnog odbora u slučaju Džajićeve promocije polovinom ovog meseca, na kraju skupa u Staroj Pazovi. Baš suprotno.

„Uvek je bolji izbor neko ko je već vodio veliki sistem, organizaciju, kolektiv… u Nedovićevom slučaju čitav jedan sektor Vlade, nego početnik. Treba znati čak i stati ispred zaposlenih i reći „dobar dan“ na određen način, da ne govorimo dalje. Svaka čast Vidiću na njegovom vođenju Mančesterove ekipe, ali to je neka druga priča. Skoro je isto voditi jednu firmu ili neki klub ili Savez.

Neko će posegnuti sa nabrajanjem ljudi koji su uspešno i brzo savladali taj prelaz s jedne na drugu fudbalsku karijeru, u pravu su, pa i Džajić je prvo bio u kopačkama pa seo u kancelariju. Razlika je u tome što je on već sve prošao u sportu i ostavio dubok trag, plus ima saradnike s bogatim organizacionim biografijama.

Nisam, dakle, poklonik nečijeg vežbanja na odgovornim poslovima. Na tim mestima nema prostora za eksperimente. Za mene nema dileme koga treba izabrati između dva kandidata. Nemanja je vrlo moguće budućnost srpskog fudbala, ali Dragan Džajić je njena sadašnjost. I to dobra.“.

Članovi i simpatizeri Vidićevog izbornog tima, kao i veći deo javnosti, veruje da Dragan Džajić mora biti predsednik Saveza s najvećim obrtom novca i uticaja u našem sportu, jer je to želja i izbor političkih izvora moći u Srbiji. Odnosno, da je nametnut budućim dizačima ruku.

„Kažu da su izbori namešteni, a Nemanja Vidić može biti izabran tajnim glasanjem. Kako se može znati ko je čije ime zaokružio?! To su obične bajke. Da zaključim, skidam kapu Vidiću za sve što je postigao u fudbalu, ali nije još vreme za njegovo predsednikovanje u Savezu. I on i mlađi deo njegovog tima moraj da ide korak po korak“, smatra Simović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari