Košarkaši Partizana večeras u Vitoriji protiv Taukeramike igraju prvi meč četvrtfinala Evrolige. Ne treba biti veliki košarkaški stručnjak, pa zaključiti da je TAU veliki favorit da trijumfuje u ovoj seriji, ne samo zbog prednosti domaćeg terena, već i zbog ogromnog kvaliteta koji poseduje.

Košarkaši Partizana večeras u Vitoriji protiv Taukeramike igraju prvi meč četvrtfinala Evrolige. Ne treba biti veliki košarkaški stručnjak, pa zaključiti da je TAU veliki favorit da trijumfuje u ovoj seriji, ne samo zbog prednosti domaćeg terena, već i zbog ogromnog kvaliteta koji poseduje. Koliko košarkaše našeg šampiona očekuje težak zadatak najbolje svedoči podatak, da su izabranici Nevena Spahije bili prvi tim u TOP 16 fazi koji je obezbedio plasman među osam najboljih ekipa sa pet uzastopnih pobeda. Takođe, treba napomenuti da je crno-belima za plasman na fajnal for (2-4. maj, Madrid), pored pobede u Pioniru, potreban trijumf u Vitoriji, a taj podvig su ove sezone ostvarili samo košarkaši CSKA.

RAKOČEVIĆ: Nema većeg motiva od fajnal-fora

Zvezdino dete i jedan od najboljih igrača Taukeramike Igor Rakočević očekuje težak meč protiv šestostrukog uzastopnog šampiona naše zemlje.

– Istina je da volim da igram kako protiv Partizana, tako i protiv bilo koje naše ekipe. Međutim ovo je posebna situacija u kojoj je najveći motiv plasman na fajnal for. Svesni smo da nas očekuje izuzetno težak zadatak, posebno u Pioniru, ali imamo svoje ambicije i smatram da nećemo propustiti veliku šansu da se plasiramo među četiri najbolje ekipe u Evroligi – rekao je Rakočević.

Međutim, izabranici Duška Vujoševića su ove godine u Evroligi pokazali da mogu da budu ravnopravni protivnik svim timovima na Starom kontinentu. Iako prednost domaćeg terena u ovakvom sistemu takmičenja može da bude presudan faktor, našem predstavniku u TOP 8 ide na ruku to što su ove godine već nadmašili ne samo svoja nego i očekivanja najvećih optimista, pa mogu da igraju bez ikakvog pritiska ili imperativa rezultata. Bek Partizana Dušan Kecman smatra da će njegov tim u takvoj situaciji imati svoju šansu da napravi iznenađenje i eliminiše još jednog velikog favorita za osvajanje titule evropskog prvaka.

Prvi mečevi četvrtine finala

Danas: Taukeramika – Partizan (20.30), CSKA – Olimpijakos (18.15), Makabi – Barselona (19.50), Montepaski – Fenerbahče (20.30).

– Nalazimo se u dosta dobrom položaju. U potpunosti smo opušteni, nemamo pritisak. Od njih se očekuje da urade nešto veliko i plasiraju se na fajnal for, a mi smo u istoj situaciji kao pred Top 16. Na nama je i ovoga puta da damo sve od sebe i ako odigramo kao protiv Panatinaikosa, možda načinimo još jedno iznenađenje – rekao je Kecman.
Iako u timu nema toliko zvučnih imena, kao što je bio slučaj u prethodnih nekoliko godina, TAU ove sezone pruža izuzetno kvalitetne partije pod dirigentskom palicom Nevena Spahije. Ono što je velika prednost „keramičara“ u odnosu na crno-bele je mnogo više iskusnih igrača, koji su u karijeri odigrali veliki broj teških i važnih utakmica. Najbolji strelac tima je Igor Rakočević, koji ove sezone u Evroligi prosečno beleži 15 poena po utakmici. Naš reprezentativac odličnu podršku na bekovskim pozicijama ima u hrvatskom plejmejkeru Zoranu Planiniću, iskusnom i lukavom Pablu Priđioniju i solidnom Amerikancu Vilu Mekdonaldu. Španski tim je odlično „opremljen“ i pod koševima gde će Partizanovi visoki igrači voditi veliku borbu sa tandemom Teletović – Spliter.
Meč u Vitoriji počinje u 20.30, uz direktan prenos na TV Avala.
Revanš se igra već u četvrtak u Beogradu, a eventualna majstorica je na programu 10. maja, ponovo u Baskiji. Plasman na fajnal for (2-4. maj, Madrid) obezbediće ekipa koja ostvari dva trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari