Kecmanović bio na rubu poraza, a završilo se predajom njegovog protivnika 1Foto: Beta AP/Pamela Smith

U drugom kolu Ju-Es opena sastaće se Novak Đoković i Laslo Đere, a prvu prepreku, za maksimalan učinak srpskih tenisera prvog dana, preskočio je i Miomir Kecmanović.

Drugoplasirani srpski igrač na svetskoj listi (54. mesto) suočio se i s dve meč-lopte u četvrtom setu protiv Japanca Jošihita Nišioke (53), koji ga je nedavno savladao u prvom kolu mastersa u Sinsinatiju (6:4, 7:5).

Pregrmeo je tu složenu situaciju, jer je njegov protivnik prvo imao dvostruku servis-grešku, a u sledećem poenu je poslao forhend u aut.

Taj set je pripao Kecmanoviću, a kad je u sledećem uzeo prvi gem, Nišioka mu je predao meč pošto ga je mučila povreda – 7:6 (7:2), 2:6, 5:7, 7:5, 1:0.

Sledeći rival je Italijan Lorenco Muzeti (18), osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama, koji je bio uspešniji od Amerikanca Rejlija Opelke (324) sa 7:6 (7:3), 1:6, 6:1, 7:5.

Srbija bi mogla da ima još jedan duel u drugom kolu.

Uslov je da večeras Dušan Lajović (66) načini podvig protiv Rusa Danila Medvedeva (5), a da debitant Hamad Međedović (137), koji je prošao tri kola kvalifikacija, nadigra Mađara Fabijana Marožana (51).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari