Kevin Panter još uvek nije spreman: Partizan u Istanbulu bez kapitena i Avramovića 1Foto: STARSPORT

Nadali su se u Partizanu da bi Kevin Panter mogao da bude spreman za duel sa Efesom.

Posle poraza u Ljubljani od Cedevita Olimpije, trećeg u poslednjih pet utakmica, košarkaše Partizana u petak očekuje gostovanje Efesu u 10. kolu Evrolige.

Duel sa „zmajevima“ za crno-bele je bio teži i složeniji zbog povrede nosa Alekse Avramovića.

Njegov zdravstveni problem tako je nadograđen na one koje već imaju Kevin Panter i Uroš Trifunović.

Iako su se u Partizanu nadali da bi kapiten ekipe i najbolji igrač mogao da bude spreman za gostovanje u Istanbulu, Panter neće otputovati sa saigračima već će ostati u Beogradu.

Period rehabilitacije zbog povrede kolena odužio se, a u klubu neće ništa da rizikuju, uprkos tome što su u njegovom odsustvu doživeli čak četiri poraza.

Amerikanac trenira sa saigračima, od večitog abaligaškog derbija 30. oktobra  nije odigrao nijedan meč oporavljajući se od povrede zadnje lože i kolena.

Meč sa Efesom biće čak deveti koji će propustiti iz zdravstvenih razloga.

– Krenuo je lagano. Još uvek je daleko da se vrati. Trifunović, Panter i Avramović ne igraju u Istanbulu. Situacija je takva da nemamo vremena da patimo ili se radujemo. To već ponavljam nekoliko puta. Mi idemo iz meča u meč da pokušamo da se spremimo najbolje moguće. To radimo i od toga ne odustajemo.. Verujemo u sebe. Ako izgubiš utakmice na način na koji smo gubili, onda moraš da obratiš pažnju na svaku loptu, koš ili skok – poručio je trener Željko Obradović uz napomenu da detaljnije informacije u vezi sa povredom Alekse Avramovića očekuje do kraja dana.

Ako je za utehu, stanje sa povredama u redovima Efesa nije mnogo bolje, naprotiv.

Meč bi trebalo da propuste Šejn Larkin, Tibor Plajs i Elajdža Brajant.

– Imaju slične probleme kao i mi. Imaju mnogo kvaliteta i napadački i odbrambeno, poznajem trenera jer mi je bio asistent sedam godina u Fenerbahčeu. Ipak, na nama je da igramo bolje nego što smo to radili na prethodnim mečevima, pre svega kada je odbrana u pitanju – podvukao je proslavljeni stručnjak.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari