Kevin Panter protiv plej-ina u Evroligi: Dovoljno 34 utakmice pre plej-ofa 1Foto: ABA liga

Evroliga, vodeće klupsko košarkaško takmičenje Starog kontinenta, uvodi od sledeće sezone po ugledu na NBA plej-in za timove od sedmog do desetog mesta posle osnovnog dela s 34 kola.

Sedmi će se sastati s osmim, a pobednik tog duela ide u plej-of sa šest prvoplasiranih, dok poraženi ima još jednu šansu za to s uspešnijim iz meča devetog i desetog.

Partizanov kapiten Kevin Panter, američki košgeter, koji ostaje među crno-belima, smatra da je novitet bespotreban, a o tome je izneo mišljenje u podkastu na „Basket njuzu“.

„Bolje je da ostane kao do sada, da osam najboljih idu u četvrtfinale. Trebalo bi imati u vidu da će s plej-inom sezona biti produžena za još dva kluba. Igrači ulažu veliki napor i u 34 utakmice- Žao mi je ljubitelja košarke kojima mečeva nikad dosta, ali neka shvate da smo mi ti koji moramo da igramo. Ne želim da igram nikakav plej-in“, nedvosmislen je Panter.

Videćemo hoće li mu se mišljenje promeniti ukoliko Partizan kao deveti ili deseti među 18 timova preko plej-ina i dalje bude u igri za plej-of.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari