„Kikinda Grindeks“ dočekuje „Rudar“ iz Kostolca u Kupu Srbije – ulaz besplatan 1Foto: RSV

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ otišli su na zimsku pauzu kao jesenji prvaci Super B lige i kao šampioni Vojvođanskog Kupa.

U drugi deo sezone ulaze sa ambicijom da se vrate u najviši rang takmičenja.

Prvi izazov ove godine je okršaj u kupu protiv uvek dobre ekipe „Rudara“ iz Kostolca, a pivot Dušan Ilijin i trener Slaviša Laković poručuju da će ovaj meč biti veoma težak.

„Imali smo tešku polusezonu, stvarno uspešnu. Osvojili smo kup Vojvodine, prvi smo na tabeli Super B lige. Atmosfera je bila super, igrači i trener su zadovoljni. Imali smo malih problema na početku sa igračima, dosta momaka je bilo pod kovidom, dosta povređeno. Tako da se nismo na početku skupili, ali treniramo jako i nadamo se najboljem. Utisak je za sad dobar pa ćemo videti šta će biti. Utakmica sa Rudarom je bitna za početak sezone da vidimo na čemu smo. Hteo bih ovom prilikom da pozovem što više ljudi da dođe, ulaz je besplatan, utakmica protiv Rudara će biti stvarno dobra rukometna manifestacija.“ – kaže za naš sajt Ilijin Dušan

Trener Slaviša Laković naglašava da je ekipa iz Kostolca veoma uigrana.

„Što se tiče plasmana na prvoj poziciji u Super B ligi, naš je plan bio ekspresan povratak u elitni rang. Kada je u pitanju kup mi smo tu već eliminisali superligaša. Naredni protivnik „Rudar“ iz Kostolca je ekipa o kojoj bih ja mogao samo pričati superlative. „Rudar“ je zadnjih 15-20 godina član elitnog društva. Kada je u pitanju njihova igra, ona se ne menja mnogo, oni su jedna mnogo uigrana ekipa koja zna u svakom momentu šta treba odigrati i veoma su disciplinovani. Mi smo sebi dali zadatak da stvarno pokušamo da odigramo jednu dobru utakmicu, i ako se ukaže prilika da napravimo još jedan iskorak i pobedimo. Kada govorimo o sebi tačno je da smo imali poteškoća, da nas je kovid desetkovao na početku priprema, da smo imali četiri igrača koji nisu igrali i koji su se vratili sad pre par dana. Imamo dva veoma bitna igrača za nas, Lisicu i Trninića, koji su još uvek na terapijama, ali nadamo se da ćemo ovu nedelju maksimalno da iskoristimo da skockamo ekipu i priželjkujem da se bar jedan od ova dva igrača priključi ekipi da bi imali što jači otpor. U utakmicu ulazimo da pružimo svoj maksimum i da idemo na pobedu. Koliko je to realno videćemo u subotu.“ – kaže trener Slaviša Laković

On je takođe otkrio da je moguće da do kraja prelaznog roka „Kikinda Grindeks“ dovede još neko pojačanje.

„Nismo još završili prelazni rok. Malo je igrača na tržistu. Mi smo u razgovorima sa nekim igračima i postoji mogućnost u toku ove nedelje da se pojavi neko novo lice.“ – poručuje Laković

Novinarima na pres konferenciji pred meč sa Rudarom obratio se i Vojislav Bulatović, sportski direktor „Kikinde Grindeks“.

„Mi smo tek na pola puta. Očekuje nas drugi deo sezone i novih 11 kola. Očekuju nas novi izazovi, utakmice u Kupu Srbije gde smo došli kao osvajači Kupa Vojvodine, tako da je to jedan veliki plus u svemu onome što smo do sada uradili“.

Utakmica “Kikinde Grindeks“ i “Rudara“ iz Kostolca igraće se u subotu, 5. februara, od 19 sati u hali sportskog centra “Jezero“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari