Kikinda Grindeks osvojila rukometni Kup Vojvodine 1Foto: RSV

Kikinđani u finalu savladali Jugović iz Kaća, dok su u ženskom finalu rukometašice Vrbasa bile bolje od Kikinde.

U finalnoj utakmici Kupa Vojvodine za muškarce, rukometaši Kikinde Grindeksa savladali su ekipu Jugovića iz Kaća sa 24:22 i poneli pehar Rukometnog saveza Vojvodine.

U ženskom finalu ekipa Vrbasa bila je bolja od Kikinde (32:27), a obe utakmice odigrane su u Bačkoj Palanci.

Kikindski rukometaši, jesenji prvaci Super B lige – Sever, došli su do trofeja nakon tvrde i neizvesne utakmice sa Kaćanima, koji nastupaju u najvišem rangu Srbije – ARKUS ligi.

Početak utakmice je pripao Jugoviću i na polovini prvog poluvremena bilo je četiri gola razlike u njegovu korist, ali tada igru preuzima Kikinda i do odlaska na odmor prelazi u vođstvo (15:14).

Nastavak utakmice bolje su počeli Kikinđani i povećavali rezultatsku prednost u 40. minuta na četiri gola razlike, no ekipa Jugovića se ne predaje i ubrzo poravnava rezultat, a u 54. minutu prelazi u vođstvo.

Sam finiš ipak je pripao „Grindeksovcima“, koji brane svoj gol i sa tri vezana pogotka dolaze do pobede i pehara Kupa Vojvodine.

Za igrača utakmice proglašen je golman Kikinde Marko Gaćinović, a najefikasniji su bili Nikola Vrgović (Kikinda) i Savo Slavuljica (Jugović) sa po osam golova.

U finalnom duelu rukometašica slavile su očekivano Vrbaščanke, koje su članice Super A lige i u rangu više su od Kikinđanki.

Kikinda je vodila samo na otvaranju utakmice sa 1:0, a nakon što je ubrzo preokrenula rezultat, ekipa Vrbasa je do kraja utakmice vodila i nije ostavila prostora suparnicama da naprave iznenađenje.

Na poluvremenu je Vrbas imao pet golova prednosti (14:9), a ista razlika bila je i na kraju (32:27), s tim da su pobednice Kupa Vojvodine polovinom drugog dela imale i devet pogodaka prednosti.

Za igračicu utakmice proglašena je Paula Holc Makedo, brazilska reprezentativka u redovima Vrbasa, koja je sa 10 golova bila i najefikasnija.

U ekipi Kikinde najviše pogodaka, po šest, postigle su Linea Čočaj i Milica Perović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari