Kikinda: Kako su Milenko Jovanov i Nikola Lukač postali N. N. lica 1Jovanov i Lukač pred prijem kod Brnabić - foto: Grad Kikinda

Narodni poslanik Milenko Jovanov i gradonačelnik Nikola Lukač izazvali su incident na utakmici OFK Kikinde i Dinama iz Pančeva, ali u zapisniku je navedeno da su N. N. lica pretila sudijama, psovala ih i pljuvala u službenom prostoru, i taj slučaj je pred Disciplinskom komisijom Fudbalskog saveza Vojvodine.

Poraz OFK Kikinde od Pančevaca na Gradskom stadionu pre tri nedelje, praktično je oterao sa trenerske klupe Nenada Kovačevića Piksija, a tu utakmicu 17. kola Srpske lige – grupa Vojvodina, obeležio je i teži incident, zabaležen u zapisniku.

Naime, prijavljen je ulazak u ograđeni (službeni) prostor N. N. lica, koja su psovala, vređala, pretila i pljuvala sudije, na prvom mestu glavnog – Davida Đumića iz Bačke Topole.

Zbog toga je disciplinski sudija lige Miroslav Pupac pokrenuo postupak i pozvao rukovodstvo OFK Kikinde da dostavi pismenu izjavu na te okolnosti.

Kako nam je rečeno u Fudbalskom savezu Vojvodine, disciplinski postupak je još uvek u toku i uskoro bi Disciplinska komisija FSV trebala da donese odluku, a izjasnila se OFK Kikinda ili ne, biće joj izrečena novčana kazna, najviše do 250 hiljada dinara.

A kako je u zapisniku navedeno da su sudije napala N. N. lica, nijedan pojedinac neće odgovarati ni pred fudbalskim, a ni pred državnim organima.

Čudi, jer se osnovano može pretpostaviti da su službena lica na spornoj utakmici u Kikindi znala u trenutku sačinjavanja zapisnika ko su dva “lica” koja su im uputila zastrašujuće pretnje i psovke, a jedno ih čak pljunulo, pošto se radi o poznatim javnim funkcionerima.

Jedan je narodni poslanik u Skupštini Srbije, drugi gradonačelnik Kikinde, a obojica znameniti članovi vladajuće Srpske napredne stranke – Milenko Jovanov i Nikola Lukač.

Oni su, kako saznajemo, iz lože zapadne tribine sišli u službeni prostor, i nezadovoljni suđenjem i rezultatom obrušili se na sudiju Đumića i njegove pomoćnike Dejana Radišića iz Zrenjanina, Nikolu Grujića i Dejana Petrovića iz Vršca, a nemilom događaju je prisustvovao i delegat Uroš Subotić iz Inđije.

Incident je trajao nekoliko minuta, uz bujicu psovki i pretnji iz usta Jovanova i Lukača, a gradonačelnik našeg grada je i pljunuo glavnog sudiju.

Ipak, iz razloga koji se mogu naslutiti, delegat i sudije su u zapisniku agresivne naprednjačke moćnike podveli pod – “N. N. lica”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari