Kikinda: Sportski pregled nedelje 1Foto: MRK Kikinda

Vikend za nama bio je uspešan za skoro sve kikindske sportiste, pobede su upisali vaterpolisti, rukometaši kao i odbojkaši i odbojkašice, fudbalski klub je nakon smene trenera i serije loših rezultata remizirao, a gorak ukus nažalost ostavile su jedino rukometašice.

Vaterpolo klub „ŽAK“ upisao je i svoju 13. pobedu u sezoni protiv subotičke ekipe „Spartak Prozivka“ rezultatom 16:8 i samim tim će u poslednjem kolu Prve B lige na domaćem terenu biti u prilici da zajedno sa navijačima proslave titulu i plasman u viši rang. Sve je u rukuma kikindskih vaterpolisti, oni će u subotu 02. aprila od 19h u hali „Jezero“ dočekati sedmoplasiranu ekipu „Vračar“ iz Beograda, a u toj utakmici im je dovoljan i nerešen rezultat da bi osigurali titulu.

MOK „Kikinda“ je u 20. kolu Druge lige Sever bila bolja od ekipe „Mladost“ iz Nove Pazove rezultatom 3:1 u setovima. Iako su izgubili treći set, odbojkaši su na domaćem terenu rutinski došli do svoje 14. pobede u sezoni i tako ponovo preuzeli 3. mesto na tabeli sa 42 osvojena boda. Naredni protivnik kikindskim odbojkašima biće ekipa „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovca, taj meč će se igrati na gostujućem terenu 02. aprila i biće od velikog značaja za njih u borbi da ostanu na trećoj poziciji na tabeli.

Uspešne su bile i odbojkašice, one su u subotu na gostujućem terenu savladale ekipu „Novi Sad 2“ rezultatom 3:1 i tako vezale treću uzastopnu pobedu, šestu ukupno ove sezone. Iako za kikindske odbojkašice utakmice prvenstva odavno nemaju prevelik takmičarski značaj, u dobroj su formi i nastojaće da seriju dobrih rezultata produže i narednog vikenda, gde će u 21. kolu dočekati šestoplasiranu ekipu „Mladost 1979“ iz Inđije.

Fudbaleri OFK „Kikinda“ su u subotu na domaćem terenu predvođeni novim trenerom Jevtom Jarčevićem remizirali sa ekipom „Borac“ iz Šajkaša rezultatom 0:0. Posle serije loših rezultata što je na kraju kulminiralo smenom trenere Nenada Kovačevića tokom prošle nedelje, ekipa je konačno uspela da osvoji bod koji će joj i te kako značiti u borbi za opstanak u Srpskoj ligi Vojvodina gde se trenutno nalaze u zoni ispadanja sa 17 osvojenih bodova, isto koliko i imaju prve dve ekipe ispred njih, „Hajduk 1912“ i „Radnički“. U sledećom kolu ekipa će gostovati jedinoj ekipi koja se nalazi ispod njih na tabeli, ekipi „Jedinstvo“ iz Stare Pazove koja trenutno ima 14 bodova.

Rukometaši „Kikinde Grindex“ bez ikakvih problema savladali su u hali SC ,,Jezero“ gostujuću ekipu RK ,,Crvenka“ iz istoimenog mesta u utakmici 16. kola Super B lige sa 30:22 (15:8). Tako su naši rukometaši i lideri na tabeli nakon petnaestodnevne pauze u prvenstvu pokazali da su spremni za nove pobede koje će im omogućiti plasman za viši rang takmičenja. Na publiku u hali SC ,,Jezero“ poseban utisak ostavio je mladi, šesnaestogodišnji  Luka Panić iz redova „Kikinde Grindex“ koji se sa postignutih sedam golova za svoj tim proglašen za igrača utakmice.

Rukometašice ŽORK „Kikinde“ doživele su novi poraz u utakmici 16. kola Super B lige na gostovanju u Radincu. Domaća, trećeplasirana  ekipa RK „Mladi radnik“ savladala je i dalje aktuelne liderke na tabeli sa svega jednim golom razlike, rezultatom  24:23 (10:11).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari