Nova zvezda u galaksiji Reala: Krcati "Bernabeu" dočekao Mbapea (VIDEO) 1Foto: AP Photo/Andrea Comas

Francuski napadač Kilijan Mbape potpisao je ugovor sa Real Madridom do 2029. godine, a onda je pred 85.000 navijača na spektakularan način predstavljen na stadionu „Santijago Bernabeu“.

Predsednik Reala Florentino Perez prvi se obratio okupljenima.

– Dragi Kilijane. Ovde si. Čestitam na ostvarenju svog sna. Zaljubio si se u Real Madrid kao dete i već smo videli kako su tvoje oči sijale od uzbuđenja kada si sreo one koji su ti ovde bili idoli. Želim da znaš sledeće: Vaša ljubav prema Real Madridu Vam je dala potrebnu snagu da budete ovde.

Zatim se Perez osvrnuo na zaostavštinu Mbapea.

– Dolazite u Real Madrid sa odličnim iskustvom i primer te za svu decu, poput one iz Vaše fondacije koja su danas ovde sa Vama zajedno sa Vašim roditeljima, koji su videli kako naporno radite. I za kraj ću Vam poručiti sledeće: Danas ste ovde jer ste to želeli. Hvala vam što ste uložili napor koji mnogi ne mogu ni da zamisle.

Potom se obratio i sam Francuz.

– Neverovatno je biti ovde. Pokušaću da pričam na španskom. Ja sam srećan dečak, veoma srećan. Uvek sam zaspivao sanjajući ovaj trenutak. Sada moram da kažem da želim da živim u skladu sa ovim klubom, koji je najbolji na svetu. Od malena sam sanjao ovaj san i želim da se zahvalim svim navijačima Madrida koji su mi pokazivali mnogo ljubavi već dugo vremena. Želim da se zahvalim predsedniku Florentinu Perezu, kao i svim ljudima koji su radili na tome da me zadrže ovde. Želim da pošaljem poruku deci: Bio sam kao i vi i sa strašću i snovima možete da radite šta god želite.

Mbape će nositi dres sa brojem 9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari