Kada i gde možete gledati meč između Asvela i Crvene zvezde u Evroligi? 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Asvelu, u utakmici 20. kola Evrolige.

Potom ih u okviru „duplog“ kola Evrolige očekuje utakmica protiv Armanija koja je na programu u četvrtak uveče.

Beogradski crveno-beli u ovu nedelju ulaze nakon poraza od Cedevita Olimpije u okviru ABA liga, ali i nakon sve bolje igre u Evrolige oličene u ubedljivoj pobedi protiv Partizana prošle nedelje – 88:72.

Ipak ove nedelje ih ne očekuje lak zadatak tim pre što je Asvel promenio trenera, te ih sa klupe više ne predvodi temperamentni Italijan Đanmarko Poceko.

Upravo je to apostrofirao trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos pred put u Francusku.

On je rekao da očekuje „novitete“ u igri Asvela posle promene trenera, ali je i istakao da njegova ekipa u predstojećem meču Evrolige mora da bude spremna da „pročita“ i reaguje na te novitete.

„Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera. Nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu pa su imali više vremena da pripreme utakmicu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih na terenu i u napadu i odbrani. Moramo da ‘pročitamo’ i reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča“, rekao je Sferopulos, prenosi klub.

„S druge strane, što se tiče našeg napada, moramo da reagujemo i pronađemo rešenje za sve ‘probleme’ koje će pokušati da stave pred nas“, dodao je grčki stručnjak na klupi.

Iako se beogradski tim suočava sa povredama, Sferopulos je istakao da će putovati svi izuzev Nikole Topića koji će zbog povrede kolena odsustvovati van parketa nekoliko nedelja.

Posle 19 odigranih utakmica, Crvena zvezda je 13. na tabeli Evrolige sa osam pobeda i 11 poraza, dok je Asvel na 17. poziciji sa skorom 3-16.

Utakmica se igra večeras u 20.30 časova, a možete je gledati na kanalu Sport Klub 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari