KK Crvena zvezda: Partizan pokušava da prikrije video nadzor iz Arene 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda optužio je danas Partizan da putem društvenih mreža koje kontroliše pokušava da prikrije video nadzor iz Beogradske arene, gde se dogodio incident između igrača crveno-belih Stefana Lazarevića i igrača crno-belih Džejmsa Nanelija.

Zvezda je ranije danas saopštila da je Naneli tokom prepodneva napao igrača Lazarevića i naneo mu teške telesne povrede, zatražio je hitnu reakciju nadležnih, ali i da se Naneli diskvalifikuje i privremeno udalji iz takmičenja.

Nakon što su se na društvenim mrežama i medijima pojavili snimci tog incidenta, Zvezda je objavila novo saopštenje u kojem je dodatno opisala ono što se dešavalo i objavila snimke sa nekoliko nadzornih kamera.

„Lazarević je prilikom izlaska iz svlačionice naišao na Nanelija i upitao ga: ‘Zašto si me uhvatio za vrat, zašto to radiš, da li je to košarka’, što se i i vidi na snimku, na šta je prvotimac Partizana odgovorio da je to košarka i da će i ubuduće da ga hvata za vrat i uputio mu je psovke“, navela je Zvezda.

„Tada je došlo do međusobnog guranja, na šta je Naneli prvi put udario Lazarevića u predelu levog oka, a zatim kada je Stefan krenuo ka njemu, što se i vidi na snimku, prilikom pada oba igrača, Naneli udara i drugi put Lazarevića u predelu levog oka i nanosi mu teške telesne povrede“, dodaje se.

Kako je navela Zvezda, „prava sreća je da su se pojavili igrači Zvezde, kao i igrač Partizana Džejlin Smit, koji su uspeli da razdvoje Nanelija i Lazarevića.

„Sve ovo se vidi na kompletnom snimku koji prilažemo, kako ne bi bilo manipulacije, prikrivanja i obmana javnosti“, naveli su crveno-beli.

Iz Zvezde su dodali i da je Stefan Lazarević nakon izjave koju je dao policiji u Beogradskoj Areni, upućen hitno u Urgentni centar na snimanja, usled teške telesne povrede.

„Koliko smo obavešteni, Naneli tek sada daje izjavu policiji u prisustvu advokata Dražića“, navodi se u saopštenju.

Po navodima Zvezde, sportski direktor ABA Lige Milija Vojinović je predao disciplinsku prijavu disciplinskom sudiji ABA lige protiv oba igrača, kao i da je disciplinski sudija ABA lige zatražio je da se oba igrača pismeno izjasne u roku od 120 minuta.

„Očekujemo brzu reakciju disciplinskog sudije, imajući u vidu da se radi o krivičnom delu sa teškim telesnim povredama, kojim je onesposobljen igrač Crvene zvezde, za sada, za večerašnju utakmicu“, navela je Zvezda.

Na kraju su iz Zvezde zamolili pojedine medije da objave snimak koji su oni priložili u saopštenju kako ne bi, kako se navodi, učestvovali u manipulaciji.

Treća utakmica finala plej-ofa ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 20.30 u Beogradskoj areni gde su crno-beli domaćini.

Zvezda vodi 2:0 i potrebna joj je pobeda za osvajanje šampionske titule, koju brani Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari