Problemi na startu Evrolige: Zvezda oslabljena u Parizu 1Janis Sferopulos, Foto: Starsport

Trener KK Crvena zvezda Janis Sferopulos suočio se sa problemima uoči utakmice prvog kola Evrolige sa Parizom u prestonici Francuske (petak, 21).

Miloš Teodosić je suspendovan na dve utakmice zbog isključenja u poslednjem meču prošle sezone protiv Anadolu Efesa, dok je kapiten Branko Lazić povredio zadnju ložu na treningu u sredu.

– Pariz je tim koji igra sa mnogo entuzijazma, posebno sada kada igraju prvu utakmicu, tako da će biti dodatno motivisani. Mi treniramo već nekoliko dana i spremamo se za njihovu odbranu, odnosno napad. Znamo njihovu snagu i pokušaćemo da poremetimo sve što oni žele da urade u ofanzivi – istakao je Sferopulos.

Grčki trener se zatim detaljnije osvrnuo na igru tima koji sa klupe predvodi Tijago Spliter.

– U odbrani vrše veliki pritisak, pa moramo biti veoma fokusirani na njihovu pik-end-rol odbranu i sve sitne detalje, kako bismo donosili prave odluke i napadali ih na pravi način. Još uvek gradimo timsku hemiju i uloge. Važno je da svi budu tu i pomognu, jer su mi svi bitni za ove utakmice i moraju biti spremni da daju maksimum kad god i kako god ih upotrebim – konstatovao je Sferopulos.
Evroliga, 1. kolo

Četvrtak

Alba – Panatinaikos 18.45
Žalgiris – Barselona 19
Monako – Armani 19
Baskonija – Partizan 20.30
Bajern – Real Madrid 20.45
Makabi – Asvel 21

Petak

Fenerbahče – Olimpijakos 19.30
Virtus – Anadolu Efes 21
Pariz – Crvena zvezda 21

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari