Partizan probio plafon: Mijailović otkrio koliki je budžet za novu sezonu 1Ostoja Mijailović, Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Dok se FK Partizan raspada, u KK Partizan je, kako stoje stvari, svojevrsni Eldorado.

Crno-beli sa potpuno renoviranim timom ulaze u novu sezonu, a za ispunjavanje velikih evroligaških ambicija neophodan je i dubok džep.

Predsednik Ostoja Mijailović otkrio je da će crno-beli imati veći budžet nego prošle sezone.

Prevedeno, Partizan će sa najvećim budžetom u klupskoj istoriji pokušati da “ostvari jedan davni san”, kako glasi jedna od omiljenih navijačkih pesama zaljubljenika u crno-bele boje.

– Na Skupštini kluba smo usvojili budžet za narednu sezonu, koji je nešto malo veći od prošlogodišnjeg. Otprilike je tu negde. Nama je jako važno da prihodi kluba nastavljaju da rastu. Radimo na izgradnji našeg sistema, jačamo menadžment, strukturu, rastu nam prihodi od karata, privatnih sponzora… Država je ispoštovala sponzorstva kao i prethodnih godina – istakao je Mijailović za klupsku televiziju.

Partizan probio plafon: Mijailović otkrio koliki je budžet za novu sezonu 2
Željko Obradović, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan sprema iznenađenje

Budžet Partizana u prošloj sezoni je bio 20 miliona evra. Sada će nadmašiti i ovu “čarobnu” brojku.

– Moja želja je da klub bude potpuno finansijski stabilan. Isplaćena su dugovanja nasleđena van poreskog duga, a tiču se bivših igrača, trenera… Saniran je iznos od oko sedam miliona evra. Planiramo da se u narednom periodu dogode neke važne stvari u klubu o čemu ću pričati na konferenciji za medije za mesec, dva – poručio je prvi čovek Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari