KK Partizan obeležio 30 godina od evropske titule 1

Košarkaški klub Partizan donatorskom večerom u hotelu „Kraun Plaza“ obeležio je 30 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Istanbulu.

Crno-beli su 16. aprila 1992. trojkom Aleksandra Đorđevića u finalu Kupa šampiona savladali Huventud iz Badalone 71:70 i na najlepši način krunisali nezaboravnu i neponovljivu sezonu.

Sve mečeve, osim jednog četvrtfinalnog sa Knorom, kao domaćin Partizan je igrao u Fuenlabradi, a okosnicu tima činili su MVP završnog turnira Predrag Danilović i meč-viner Đorđević.

Sav prihod sa donatorske večeri namenjen je klupskoj fondaciji „Dobro pamtim sve“. Deo prikupljenih sredstava biće prosleđen deci poginulih rudara u Resavici i bivšim igračima crno-belih koji su skromnog materijalnog stanja.

Na donatorskoj večeri bili su Željko Obradović, tada trener debitant koji je u međuvremenu osvojio još osam Evroligaških titula, i članovi generacije 1992. Predrag Danilović, Ivo Nakić, Zoran Stevanović, Željko Rebrača, Vlada Dragutinović, Slaviša Koprivica, Nikola Lončar i Mlađan Šilobad. Izostao je Đorđević, dok je najstariji igrač tog tima Dragiša Šarić preminuo 2008.

Predsednik Košarkaškog kluba Fuenlabrada bio je sprečen da prisustvuje svečanosti u Beogradu, ali je pročitana njegova poruka u kojoj je poželeo Partizanu da se vrati što pre gde mu je mesto, u Evroligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari