KK Partizan osvojio turnir na Siciliji 1Foto: Pedja Milosavljevic /STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su italijansku Dertonu posle produžetka sa 96:94, stigli su do finala i duela sa ekipom Trapani Šarksa.

Turnir je osvojila ekipa Partizana koja je slavila sa 89:61. Partizan je u Italiju stigao bez povređenog Majka, odnosno Vašingtona, koji je dobio prinovu, a finale je propustio Tajrik Džons zbog lakše povrede u polufinalu.

Jasmin Repeša trener Trapanija je napravio dobar tim – Alibegović, Plajs, Robinson, Horton, Galovej, Dejvis, Đentile… Domaćin je imao i veoma dobru podršku navijača, vodila se velika borba na parketu, nije bilo mnogo tranzicije, naprotiv, a na kraju prve deonice, Partizan je vodio sa 20:19.

Tokom druge deonice nastavljena je igra po principu poen za poen, a igrači oba tima su bili izuzetno oprezni zbog izuzetno klizavog parketa, velike vrućine i vlage u dvorani. Trapani je brzo izašao iz bonus, Partizan pojačao odbranu, pogodio seriju slobodnih bacanja, dve trojke i pobegao na 42:31. Na kraju prvog poluvremena, crno – beli su imali kapital od devet poena – 42:33. Brendon Dejvis je postigao devet, Ife Lundberg i Karlik Džons po sedam poena.

Partizan je dobro otvorio treću deonicu. Odbrana je bila na željenom nivou, Lundberg je pogodio trojku iz teške pozicije, Marinković dva penala. Lundberg još jedno za velikih – 52:35. Trapani nije imao rešenja, a posle laganih poena Lundberga – 54:35 delovalo je da su sve dileme oko pobednika rešene.

Tako je i bilo. Partizan je posle odlične treće deonice, imao kapital od 24 poena – 68:44, pa je jedina dilema bila – kojim će se rezultatom završiti meč. Pored toga, bitno je bilo i da igrači obe ekipe utakmicu završe bez povreda, kako bi mirno nastavili pripreme za sezonu koja sledi, piše Sport Klub.

Povrede su izbegnute, Partizan se zadovoljan vraća u Beograd, sačuvao je oreol nepobedivosti, povreda Tajrika Džonsa nije ozbiljna, slaganje mozaika se nastavlja…. Partizan će naredne provere imati na turniru u Beogradu, a rivali će biti AEK i Pariz. Podsećanja radi, pred turnira u Italiji, crno – beli su u mečevima zatvorenog tipa slavila protiv Igokee i ruskog Jeniseja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari