Klej Tompson napušta Golden Stejt i prelazi u Dalas 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaš Golden Stejta Klej Tompson napustiće klub posle 13 godina i preći će u Dalas.

Kako su preneli I-Es-Pi-En (ESPN) i Atletik, napravljen je sporazum više timova koji će, kako je trenutno sačinjen, biti izvršen kao potpisivanje trogodišnjeg ugovora vrednog 50 miliona dolara koji uključuje Golden Stejt, Dalas i Šarlot.

Bez pominjanja Dalasa, prema pravilima lige, Voriorsi su saopštili da se ne mogu preceniti neverovatni i legendarni doprinosi Kleja Tompsona ekipi i da količina sreće i radosti koje je doneo navijačima ne mogu minimizirati.

„Klejevo nasleđe će živeti zauvek i radujemo se danu kada ćemo povući njegov dres sa brojem 11 u Čejs Centru, gde će se priključiti mnoštvu besmrtnih Voriorsa, uključujući i one koji su zajedno sa njim pomogli oblikovanje nedavne dinastije“, navodi se u saopštenju Golden Stejta objavljenom jutros.

Tompson je šesti na večnoj listi NBA lige po postignutim trojkama sa 2.481 trojkom, iza Redžija Milera (2.560), Demjana Lilarda (2.607), Džejmsa Hardena (2.940), Reja Alena (2.973) i Stefena Karija (3.747).

Golden Stejt je izabrao Tompsona kao 11. pika na draftu 2011. godine. On je sa klubom osvojio četiri šampionske titule – 2015, 2017, 2018. i 2022. godine i petostruki je učesnik ol-stara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari