U Fudbalskom savezu Srbije u petak je saopšten spisak igrača na koje selektor Havijer Klemente računa u predstojećim kvalifikacionim utakmicama protiv Finske, 8. septembra u Beogradu i Portugalije, 12. septembra u Lisabonu.
Španski stručnjak je svoj izbor trebalo da obelodani u nedelju, ali je prvobitni plan promenjen zbog nezgode koju je Havijer Klemente doživeo u četvrtak veče.

U Fudbalskom savezu Srbije u petak je saopšten spisak igrača na koje selektor Havijer Klemente računa u predstojećim kvalifikacionim utakmicama protiv Finske, 8. septembra u Beogradu i Portugalije, 12. septembra u Lisabonu.
Španski stručnjak je svoj izbor trebalo da obelodani u nedelju, ali je prvobitni plan promenjen zbog nezgode koju je Havijer Klemente doživeo u četvrtak veče. „Mali Napoleon“ je, pod još uvek nejasnim okolnostima, pao ispred svoje kuće u Bilbaou i polomio četiri rebra, ključnu kost, pocepao plućnu maramicu i trenutno se nalazi u bolnici. Zbog svega toga, Klementeu je naložen šestonedeljni oporavak, ali će on na svoju odgovornost izaći iz bolnice i zbog važnosti predstojećih utakmica kolima (zabranjena su mu putovanja avionom) doći prvo do Beograda, a zatim krenuti i put Lisabona. Taj put će, prema rečima portparola FSS Aleksandra Boškovića, biti dug ukupno 11.460 kilometara.

I Krčmarević saopštio svoj izbor

Selektor mlade reprezentacije Srbije, Slobodan Krčmarević, takođe je u petak saopštio svoj spisak igrača na koje računa u narednim kvalifikacionim mečevima, protiv Belorusije, 8. septembra u Beogradu i Mađarske, 12. septembra u Budimpešti.

Na spisku nema Milana Smiljanića i Zorana Tošića koji će ovaj put braniti boje seniorske selekcije, a verovatno će zbog povrede izostati i defanzivac PSV Ajndhovena, Slobodan Rajković, čije ime se ipak našlo na Krčmarevićevom spisku.

Na spisku se nalaze: Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Šaranov (OFK Beograd), Ivan Obradović (Partizan), Nikola Petković (Genčlerbirligi), Marko Jovanović (Partizan), Nebojša Skopljak (OFK Beograd), Ljuba Baranin (Bežanija), Nenad Tomović (Rad), Gojko Kačar (Vojvodina), Slobodan Rajković (PSV Ajndhoven), Dušan Dunjić (Napredak Kruševac), Nikola Mitrović (Partizan), Ivan Radovanović (Smederevo), Miloš Bosančić (Boavišta), Ljubomir Fejsa (Hajduk Kula), Stefan Babović (OFK Beograd), Nikola Gulan (Fiorentina), Dušan Tadić (Vojvodina), Miralem Sulejmani (Herenven), Filip Đorđević (Crvena zvezda), Andrija Kaluđerović (OFK Beograd), Nikola Đurđić (Voždovac).

Na samom spisku Havijera Klementea nema velikih promena u odnosu na dosadašnji izbor srpskog selektora. Iznenađenje svakako predstavlja pozivanje mladog Zorana Tošića, novopečenog prvotimca Partizana u seniorsku selekciju, a neočekivan je i izostanak fudbalera Crvene zvezde, Ognjena Koromana, standardnog učesnika većine dosadašnjih reprezentativnih akcija. Shodno najavama, Klemente ovaj put nije izostavio štopera moskovske Lokomotive, Branislava Ivanović, a na spisku se nalaze i Nemanja Vidić i Mladen Krstajić koji zbog parnih kartona nemaju pravo nastupa u duelu sa Finskom. Za razliku od meča sa Belgijom, Klemente će moći da računa na usluge kapitena Dejana Stankovića i Nikole Žigića, čiji izostanak se i te kako osetio u Briselu.
Okupljanje reprezentativaca u Kovilovu zakazano je za ponedeljak, 3. septembra, a kasniće samo prvotimci Fiorentine Vlada Avramov i Zdravko Kuzmanović, zbog obaveza koje njihov tim ima u okviru italijanskog prvenstva.
Na spisku se nalaze:Vladimir Stojković (Sporting) i Vlada Avramov (Fiorentina), Antonio Rukavina (Partizan), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Mladen Krstajić (Šalke), Ivica Dragutinović (Sevilja), Duško Tošić (Verder), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva) i Milan Stepanov (Porto), Nenad Kovačević (Lans), Igor Duljaj (Šahtjor), Milan Smiljanić (Espanjol), Dejan Stanković (Inter), Boško Janković (Palermo), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Miloš Krasić (CSKA Moskva) i Zoran Tošić (Partizan), Marko Pantelić (Herta), Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV) i Milan Jovanović (Standard).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari