Klemente: Današnjim mečom sa selekcijom Kazahstana seniorska fudbalska reprezentacija Srbije nastaviće svoj kvalifikacioni put za plasman na EURO 2008. Nakon četiri do sada odigrane utakmice, popularni „orlovi“ imaju učinak od tri pobede i jednog remija, a posle duela sa Kazahstancima, u sredu 28.

Klemente: Današnjim mečom sa selekcijom Kazahstana seniorska fudbalska reprezentacija Srbije nastaviće svoj kvalifikacioni put za plasman na EURO 2008. Nakon četiri do sada odigrane utakmice, popularni „orlovi“ imaju učinak od tri pobede i jednog remija, a posle duela sa Kazahstancima, u sredu 28.marta, predstoji im derbi meč grupe A sa polufinalistima minulog Mondijala, Portugalacima. Izabranici Havijera Klementea svakako nose epitet apsolutnog favorita u današnjem meču. Klemente, međutim, poziva na oprez, ističući da je Kazahstan dobra ekipa, ali i da su njegovi izabranici svesni kvaliteta protivnika i značaja susreta u kojem imaju imperativ pobede.

Parovi i tabela Grupe A

GRUPA A: Kazahstan – Srbija , Poljska – Azerbejdžan, Portugal – Belgija.

TABELA: Finska 11 (iz pet mečeva), Srbija 10(4), Poljska 10(5), Portugal 7(4), Belgija 7(5), Kazahstan 2(5), Jermenija 1(4), Azerbejdžan 1(4).

– Igrači su svesni trenutka u kojem se nalaze i ne treba ih posebno motivisati. Uveren sam da će pružiti maksimum kako bi zabeležili veoma važnu pobedu u kvalifikacionom ciklusu za EP. Proučili smo igru protivničkog tima i ne sme biti opuštanja ni u jednom trenutku – naglašava Klemente.
U odsustvu kažnjenog Dejana Stankovića, kapitensku traku će poneti Mladen Krstajić, koji ističe da svi u timu imaju samo jednu želju – da se u Beograd, pred meč sa Portugalom, vrate sa tri boda.
– Već smo se privikli na vremensku razliku i ne pričinjava nam smetnje. Teren je u lošem stanju, ali mislimo da možemo da dođemo do pobede. Dobro smo snimili igru protivnika, od selektora dobijamo prave instrukcije i među nama nema panike, niti straha. Kazahstan je dobra ekipa, mnogo trče, disciplinovani su, ali objektivno nemaju kvalitet da bi mogli da nas pobede – smatra iskusni Krstajić.
Susret između Kazahstana i Srbije u okviru A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Švajcarskoj i Austriji, na programu je od 14 časova po našem vremenu (19 časova po lokalnom).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari