Klipersi su stare mušterije 1Foto: EPA/ MIKE NELSON

U noći između četvrtka i petka odigrane su četiri NBA utakmice a derbi večeri između Golden Stejta i La Klipersa završio se po dobro ustaljenom običaju, trijumfom Voriorsa (133:120).

I pored toga što je tim iz Los Anđelesa na teren izašao fizički dominantniji jer za Voriorse nisu igrali povređeni Drejmond Grin, Zaza Pačulia i Dejvid Vest,  na kraju je ekipa Stiva Kera odigrala agresivno od početka do kraja i na kraju ubedljivo trijumfovala.

– Očigledno da nam nedostaje sve ono što Grin radi u timu… Njegove asistencije, odbrana na svim pozicijama, skokovi. Ali pokazali samo da imamo dobru klupu – kazao je Ker.

Kari, sa 29 koševa i 11 asistencija, zajedno sa Kevinom Durantom, koji je zabeležio 26 poena, deset asistencija i osam skokova, predvodili su Golden Stejt do pete uzastopne pobede protiv Klipersa. Zahvaljujući činjenici da je tim iz LA izgubio 15 lopti, i gubio duele pod košem (15-9 u skokovima u napadu), Golden Stejt je lako stigao do još jednog trijumfa na kome su ubacili najmanje 133 poena.

– Svi su izašli spremni da pomognu jedni drugima jer smo znali da smo pomalo šuplji. Mislim da smo uradili odličan posao pogotovu u igri jedan na jedan – rekao je Kevin Durant.

Među Klipersima najbolji je bio Blejk Grifin sa 31 poenom i osam skokova, 21 poen dodao je Kroford, a 18 Ostin Rivers.

Podjednako sigurnu pobedu kod kuće ostvario je San Antonio protiv Filadelfije (102:86), a poseban značaj utakmice je u tome što je Gregu Popović sada izjednačio rekord NBA lige po broju trijumfa sa jednom franšizom (1.127) koji drži Džeri Sloun iz Jute. Iako su gosti na poluvremenu imali pet poena viška, San Antonio odigrao je sjajno drugi deo utakmice tokom koga  su Siksersi ubacili samo 33 poena.

Kavaj Lenard je završio sa 19 poena, 8 skokova i 5 asistencija, 13 poena ubacio je Dedmon, a po 12 Bertans, Grin Mils i Li. Kod gostiju, Iljasova je imao 25 poena i 10 skokova, a Šarić 14 poena, 9 skokova, ali i čak 7 izgubljenih lopti.

Na kraju Hjuston nije iskoristio prednost domaćeg terena pošto je izgubio od Atlante (108:113). Hoksi su utakmicu prelomili u poslednjoj četvrtini kada su ubacili 40 koševa, 18 više od protivnika. Blistao je Timi Hardavej Junior sa 33 poena i 6 asistencija, Dvajt Hauard je dodao 24 poena i čak 23 skoka protiv svog bivšeg kluba, a Milsap je postigao 16 poena. U domaćem sastavu Džejms Harden imao je 41 poen, 8 skokova i 8 asistencija, ali je to bilo nedovoljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari