Ključ je da li će Mbape igrati 1foto EPA-EFE/Ian Langsdon

Utakmicama Real – PSŽ (prvi meč 0:1) i Mančester siti – Sporting (5:0) nastavlja se serija revanš duela osmine finala Lige šampiona.

Pobednik dvomeča između engleskog i portugalskog šampiona odlučen je već u prvoj utakmici, ali i da nije tako pažnja ogromne većine „neutralnih navijača“ biće usmerena ka onome što će se dešavati na stadionu „Santijago Bernabeu“ u Madridu.

Duel između Reala i Pari Sen Žermena je derbi osmine finala Lige šampiona, a sudar dva velika favorita za osvajanje trofeja zanimljiv je i zbog rivaliteta ovih klubova van terena.

U poslednjih godinu dana predsednik Reala Florentino Perez i katarska vladajuća porodica, vlasnici PSŽ, su u jako lošim odnosima, naročito od kad je prošlog leta Kilijan Mbape odbio da produži ugovor sa PSŽ i najavio da će karijeru nastaviti u Madridu.

Ipak, to nije sprečilo francuskog reprezentativca da pre dvadesetak dana na „Parku prinčeva“ prikaže sjajnu partiju i da u 94. minutu postigne pogodak za pobedu svog tima. Mbape je u prvih 90 minuta ovog dvomeča bio jedini igrač PSŽ koji je uspevao da napravi probleme odlično organizovanoj odbrani Reala.

Međutim, u ponedeljak na jednom od poslednjih treninga pred put u glavni grad njega je povredio Ibrahima Gej i Mbape, najverovatnije, neće nastupiti u revanšu.

S obzirom na to u kakvoj su formi Nejmar, a naročito Leo Mesi, čini se da je Gej eliminisao jedinu pravu pretnju po gol Tiba Kurtoe. S druge strane, Real je od utakmice u Parizu pobedio na tri meča za redom u domaćem prvenstvu, a nakon trijumfa nad Sosijedadom (4:1) u subotu trener Karlo Anćeloti je partiju svog tima opisao kao „blizu savršenog“.

Madriđani se nalaze u sjajnoj formi i, makar po tome, favoriti su da budu konačan pobednik ovog dvomeča.

Oba tima imaju puno problema sa povređenim igračima. Realu će nedostajati tri člana startne postave – Kazemiro, Kros i Mendi, dok trener gostiju Maurisio Poćetino ne može da računa na Hakinija, Hereru, Kurzavu, Paredesa i Serhija Ramosa.

Pobednik dvomeča između Mančester sitija i Sportinga odlučen je već u Lisabonu i revanš će poslužiti menadžeru engleskog kluba Pepu Gvardioli da odmori neke od ključnih igrača, ali i da razigra one koji su u dosadašnjem delu sezone imali manju minutažu.

Da pitanje plasmana u četvrtfinale nije već rešeno problem za španskog stručnjaka predstavljala bi činjenica da zbog povreda ne mogu da nastupe dva centralna beka, Ruben Dijaš i Ake. Ovako, Laporte i Stouns će biti dovoljni da domaći završe ono što su započeli pre tri sedmice u Lisabonu. Trener Sportinga Ruben Amorim ne može da računa na trojku iz veznog reda – Danijela Bragancu, Palinju i Pedra Gonsalveša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari