"Ključna utakmica": Obradović pred gostovanje Žalgirisu 1photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener Partizana svestan rezultatske težine meča u sledećem meču Evrolige.

Pobedama nad Crvenom zvezdom i Asvelom, košarkaši Partizana vratili su se u trku za Top osam elitnog takmičenja, a eventualni trijumf nad Žalgirisom, 3. februara, bi im dodatno popravio šanse u toj borbi.

„Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu. Procenti šuta su im skoro za 10 procenata veći nego u gostima, takođe i broj skokova. Igraju sa visokom postavom, igraju sa igračima na poziciji dva i tri koji su dominantni, koji pokušavaju da igraju na donjem postu“, konstatovao je Željko Obradović za klupski sajt.

Najtrofejniji stručnjak Evrolige ne igra na kartu povreda u taboru litvanskog tima, naprotiv posebno je ishvalio Šmitsa, Ulanovasa i Lekavičijusa, kao potencijalne probleme za njegovu ekipu.

„Uz probleme koje su imali sa povredama oni pronalaze rešenja jer ti igrači mogu da igraju na razlitičim pozicijama. O tome razmišljamo u pripremi utakmice“, naveo je strateg crno-belih, koji posle 22 kola imaju po 11 pobeda i 11 poraza u EL.

Utakmica Žalgirisa i Partizana igra se u Kaunasu, s početkom u 19 časova, a zeleni je dočekuju za tri pozicije bolje rangirani od „parnog valjka“ (7), sa 12 dobijenih i 10 izgubljenih duela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari