Klop po starom: Zvuči blesavo, ali trebalo je da pobedimo Junajted 1EPA-EFE/ANDREW YATES

U prva tri kola sezone u Premijer ligi, Liverpul je od mogućih devet, osvojio samo dva boda. Nakon uvodna dva remija, poražen je u Mančesteru od Junajteda (2:1), međutim to kod Jirgena Klopa nije stvorilo opor ukus u ustima, naprotiv. Prema njegovom tumačenju igre na Old trafordu, Crveni su bili bliži pobedi.

Sličnu konstataciju, nemački stručnjak imao je i nakon meča sa Kristal Palasom u Liverpulu (1:1). Kao i na Old trafordu, njegov tim je i tada dominirao, imao veći posed, možda i više konkretnih prilika, međutim, u duelu sa grogiranim Junajtedom moglo je lako da se desi i da primi više od dva gola.

Očigledno je da Crveni imju dosta problema u svim linijama tima, da ne uspevaju, još uvek, da nadoknade skorašnji odlazak Manea u Bajern, kao i da je, u odsustvu povređenog Matipa, pa i Konatea, odbrana poprilično porozna.

Uprkos lošim igrama i rezultatima, činjenici da je Liverpul osovjio svega dva boda u uvodna tri kola, Klop je posle meča na Old trafordu delovao zadovoljno.

„Trebalo je da dobijemo ovu utakmcu. Znam da to zvuči blesavo, ali tako sam ja video meč. Zabrinut sam zbog situacije u kojoj smo, ali tako je kako je. Sad se pripremamo za Bornmut i Njukasl“, uveren je Jirgen Klop.

Sjajni nemački stručnjak nije bio iznenađen kadrovskim promenama Junajteda, kao i taktičkim potezima kolege Ten Haga.

„Bili su izuzetno agresivni na početku, ali bilo je jasno da će tako i biti. Pogodili su stativu, pa postigli gol, a nakon toga smo mi počeli da igramo. Nismo imali ni sreće u nekim situacijama, pa da na poluvreme odemo sa nerešenim rezultatom.“

Liverpul je terensku incijativu u drugom poluvremenu, oličenu i u odnosu poseda lopte (70:30) materijalizovao golom Salaha tek pred kraj utakmice. Uprkos tome što su i posle toga nastavili da pritiskaju rivala, nisu imali vremena, ali ni ideje kako da dođu do remija.

„Imali smo dosta šuteva, De Hea je u drugom poluvremenu imao nekoliko fantastičnih odbrana. Na kraju kada smo mogli da okrenemo meč, nismo imali dovoljno snage ni vremena. Mislim da je i njihov drugi gol dat iz ofsajda“, rezon je Jirgena Klopa.

Liverpul je od starta sezone desetkovan povredama važnih igrača. Dijego Žota, Alkantara, Konate, Matip, Okslajd-Čembrlejn iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da pomognu saigračima, dok je protiv Junajteda Darvin Nunjez bio van protokola zbog crvenog kartona koji je dobio u meču sa Kristal Palasom.

„U vrlo smo nezavidnoj situaciji oko povreda. Proveli smo nedelju sa 14-15 seniora na treninzima, tako da smo morali još da vodimo računa da se i neko od njih ne povredi.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari