Klop preko noći tragičar 1Foto: EPA-EFE/ Enric Fontcuberta

Menadžer Liverpula Jirgen Klop gradio je tri godine put „crvenih“ do uspeha, a onda je preko noći postao glavni tragičar posle poraza od Barselone (0:3) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Totenhem nije naučio iz grešaka Real Madrida i Juventusa, pa je na svom stadionu izgubio od Ajaksa (0:1).

Britanski mediji nemaju dilemu da je nemački trener glavni krivac za rezultatski debakl Liverpula na „Nou Kampu“. Dok „San“ piše da se „Klop kockao sa izborom tima i izgubio“, „Gardijan“ ocenjuje da je kod Nemca „ipak prevagnula želja za dugo čekanom titulom“.

Klop se posle utakmice pravdao da Firmina, Hendersona i Aleksander-Arnolda nije ostavio na klupi iz taktičkih razloga već zbog premora.

– Ne mislim da je 3:0 za Barselonu pošten rezultat, ali takav je fudbal. Ne mislim ni da tim koji sam izveo nije bio dovoljno dobar. Naša predstava je bila sjajna i momci su bili zaista dobri. Izuzetno sam zadovoljan igrom, a rezultat je plod drugih okolnosti, najviše sreće. Fudbal je surov i sada Barselona pred revanš ima ogromnu prednost – rekao je Klop.

Strateg Liverpula naveo je da je svestan da će ga mnogi okriviti za (pre)visoki poraz, ali i da je spreman da preuzme odgovornost na sebe.

– Ako neko treba da bude kriv, ja sam. Šta mogu da izjavim? Lako je pričati o golovima, ali način na koji smo stvarali šanse je bio izuzetan. Kako smo im pravili probleme je takođe bilo izuzetno. Ne znam da li možemo da odigramo imalo bolje od ovoga. Barselona je najjači tim s kojim smo igrali ove sezone. U zaostatku smo od 3:0, ali hajde da se oporavimo i da odemo u NJukasl. Nije još izgubljena ni Premijer liga ni Liga šampiona. Ova utakmica je završena i šta god ja rekao, to neće promeniti rezultat. Ostaje nam revanš i videćemo šta će se desiti. Sigurno je da nismo sebi olakšali život – dodao je Klop.

Trener Barselone Ernesto Valverde upozorio je da još ništa nije gotovo uoči revanša na „Enfildu“ narednog utorka. Španac je podsetio da je Barselona prošle godine pobedila Romu 4:1 na „Nou Kampu“, ali da je potom u gostima izgubila 0:3 i ispala iz takmičenja.

– Morali smo da se namučimo da bismo sačuvali svoju mrežu. Liverpul je sjajna ekipa. Ostalo je da se odigra još 90 minuta i znamo šta nas čeka. Prošle godine smo eliminisani, a imali smo tri gola prednosti. Ovaj dvomeč je i dalje otvoren, a Liverpul će nam otežati posao u revanšu. U dobroj smo poziciji, ali još ništa nije gotovo. Mesi nas uvek iznenađuje svojim potezima i golovima. Ne znam kako to radi, ali mu uspeva kad god je to potrebno – naglasio je Valverde.

Ajaks će u sredu u Amsterdamu braniti prednost od jednog gola protiv Totenhema. Dok navijači već gledaju ka finalu, Dušan Tadić tvrdi da je oprez neophodan.

– Mi smo u revanšu bili bolji protiv Reala i Juventusa na njihovom terenu. Zbog toga ne smemo sada da pomislimo da smo već u finalu. Svi me pitaju gde je limit ovog tima? Mislim da i mi sami želimo da saznamo odgovor na to pitanje. Na korak smo do finala, a lagao bih kada bih rekao da ne sanjamo pehar – zaključio je Tadić koji je ove sezone u Ligi šampiona postigao šest golova, uz četiri asistencije.

Polufinale LŠ

Totenhem – Ajaks 0: revanš 8. maja

Barselona – Liverpul 3:0 revanš 7. maja

Mesi dao 600 golova u Barseloni

Leo Mesi je sa dva gola u mreži Liverpula zaokružio svoj skor na 600 pogodaka u profesionalnoj klupskoj karijeri (uključujući i prijateljske mečeve). Argentincu je za 600 golova u prvom timu Barselone trebalo samo 14 godina, što znači da je u proseku godišnje postizao po 42 gola.

Gol iz slobodnjaka za Kasiljasa

Gol koji je postigao iz slobodnog udarca Leo Mesi je posvetio bivšem golmanu Real Madridu, a sada čuvaru mreže Porta, Ikeru Kasiljasu, koji se oporavlja od srčanog udara.

– NJemu je bilo nemoguće dati gol iz slobodnog udarca dok je branio za Real. Želim mu što brži oporavak, svi smo bili u šoku kada smo saznali šta mu se dogodilo – rekao je Mesi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari