Klop: Simeone ne igra fudbal 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbalska tragedija ili pobeda mudrijeg rivala dogodila se na revanš meču osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida (2:3).“Crveni“ su imali igru, stvarali su šanse sve vreme, imali i prednost 2:0 u produžecima, ali su na kraju morali da priznaju da španski klub ide dalje.

Ljorente sa dva i Morata sa jednim golom napravili su u drugom produžetku preokret kakav se retko viđa u fudbalu, a koji može da se poredi sa čuvenim finalem na „Ataturku“ pre deceniju i po kada je Liverpul protiv Milana uspeo da sustigne 0:3. Šta se dogodilo da su pogoci Vajnalduma i Firmina potpuno pali u vodu i kako je moguće da ekipa koja je ceo meč kontrolisala igru tako lako primi tri gola, odgovor nije imao ni menadžer Jirgen Klop.

– Kada smo prolazili u Ligi šampiona prošle godine u pojedinim trenucima smo imali i sreće. Večeras smo ostali van takmičenja. Pokazali smo se u pravom svetlu. Momci su se borili, na stadionu je bila gužva. Postigli smo divne golove, ali… To je fudbal – rekao je šef struke Liverpula.

Nemac je mimo svog običaja nazvao igru protivnika nedostojnom Lige šampiona.

– Vidim igrače poput Kokea, Saula, LJorentea, oni mogu da igraju pravi fudbal, ali ne sa Simeonom, jer ono nije fudbal. Međutim, oni su stalno bili na svojoj polovini i čekali kontranapade. Način na koji oni igraju ja prosto ne shvatam. Ali oni su prošli. Shvatam da sam večeras loš gubitnik. Ali prosto večeras je trenutak da budem iskren. Posebno, jer su momci uložili maksimalan napor da dođemo do cilja. Igrači svetske klase u protivničkom timu branili su se u dva bloka sa po četiri igrača i dva napada ispred njih. Za 90 minuta nisu imali kontranapad. Kada bih rekao šta mi je sve u glavi bio bih najgori gubitnik na svetu. Bolje da se zaustavim ovde – dodao je Klop.

Argentinac na klupi Atletika Dijego Pablo Simeone posebno je pohvalio onog koji je najaslužniji što utakmica nije bila gotova posle 90 minuta, odnosno što je uopšte otišla u produžetke u kojima su „jorgandžije“ napravile preokret.

– Svaki nam je igrač bitan i Oblak i Savić i Lodi, Felipe, Felik… Ali, Jan je najbolji golman sveta. On je za nas ono što je Mesi za Barselonu. Odbranio je večeras sve što je mogao, ali se i ostatak tima potrudio da oteža stvari napadačima Liverpula. Presrećan sam zbog igrača i zbog kluba. Ovo je bila utakmica za istoriju, protiv fantastičnog protivnika, sa izuzetnim intenzitetom, na prelepom stadionu. Oni su nas pritiskali i pritiskali, a mi smo odolevali, ne odustajući ni u jednom momentu od zacrtanog plana. Svi su uložili sav svoj napor da uspemo – istakao je Simeone.

Ako je nešto čuveni vezista „gaučosa“ uspeo da u Atletiku ugradi igračima kao svoju filozofiju – onda je to borbenost. Utisak je da je ova osobina bila glavni adut Španaca za pobedu.

– Ljorente je vratio ekipu u život, doneo nam je ogromno zadovoljstvo. Liverpul je postigao prvi, pa drugi gol, ali mi se nismo predavali, nismo spustili ruke, nastavili smo da igramo na isti način. Napadali smo našim stilom, onako kako možemo i umemo – zaključio je Simeone.

Ljorente: Mnogo smo patili

Junak „jorgandžija“ bio je rezervista Markos LJorente sa dva gola, koji je kao defanzivni vezista ušao u igru umesto napadača Dijega Koste u 56. minutu. Trener Dijego Simeone, uprkos tome što su „crveni“ vodili u tom trenutku, hteo je dodatno da pojača odbranu, i takav čudan potez mu se na kraju isplatio.

„Branili smo se do smrti. Svaki igrač je imao svoju ulogu u tome. Ne znamo koliki je naš domet. Izdržljivi smo, a mnogo smo patili. Sve se videlo protiv Liverpula. Neverovatno je što sam dao golove i pomogao ekipi da prođe dalje. Ne mogu da opišem osećaj“, rekao je LJorente.

PSŽ slavio sa navijačima van stadiona

Utakmica između Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund (2:0) odigrana je bez publike zbog korona virusa. Nejmar i Bernat su golovima još u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika meča. Francuski mediji objavili su fotografije kako su igrači posle utakmice slavili zajedno sa navijačima ispred stadiona, zbog čega se postavlja pitanje čemu onda mere zabrane publike u cilju zaštite svih, pa i fudbalera. Mediji su posebno kritikovali krilnog napadača „svetaca“ Anhela di Mariju koji je sa navijačima pevao uvredljive pesme i parole na račun nemačke ekipe.

Ceo tim Juventusa u karantinu

Italijanski mediji objavili su da je uprava Juventusa odlučila da ceo tim bude u karantinu posle saznanja da je defanzivac Danijel Rugani zaražen korona virusom. Jedini koji se ne nalazi u trening kampu je Kristijano Ronaldo, za koga se pretpostavlja da je u Portugalu.

Osmina finala

Valensija – *Atalanta 3:4 (1:4)

*Lajpcig – Totenhem 3:0 (1:0)

Liverpul – *Atletiko M. 2:3(0:1)

*PSŽ – Dortmund 2:0 (1:2)

17. mart

Juventus – Lion 21.00 (0:1)

M. Siti – Real Madrid 21.00 (2:1)

18. mart

Bajern – Čelsi 21.00 (3:0)

Barselona – Napoli 21.00 (1:1)

*u zagradi je rezultat prvog meča

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari