KLS hoće Dubai 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Čelnici ABA lige doneli su odluku u prijemu Dubaija u regionalno takmičenje za narednu sezonu.

Na Skupštini nije bilo predstavnika Budućnosti, a Partizan nije glasao. Međutim, pojavili su se problemi, koji bi trebalo da budu rešeni, u suprotnom, Dubai bi mogao da završi u šampionatu Srbije – KLS ligi.

Podsećanja radi, na pomenutoj Skupštini je postignut dogovor da ABA liga naredne sezone broji 16 članova, da niko ne ispada iz elitnog takmičenja, a da poslednjeplasirana ekipa igra baraž mečeve sa finalistom ABA 2 lige.

Pod uslovom da obe ekipe u finalu ABA 2 budu iz Srbije, poslednjeplasirana ekipa bi igrala protiv ekipe Širokog, koje je pravo na baraž mečeve obezbedila osvajanjem četvrtog mesta u ligaškog delu takmičenja.

Problem je nastao oko vlasničke strukture. Naime, dilema je bila – da li da se u vlasničku strukturu primi samo SC Derbi, ili SC Derbi, Borac iz Čačka i Split. Spomenuti problem je rešen dogovorom da SC Derbi bude primljen u vlasničku strukturu odmah, a da se o prijemu Borca i Splita raspravlja do kraja juna meseca, ta da se donese odluka.

U međuvremenu, oglasio se predsednik Budućnosti, Dragan Bokan, koji je naglasio da od učešća Dubaija u ABA ligi nema ništa, dok se ne reši problem vlasničke strukture, a spomenuti problem mora da bude rešen jednoglasnom odlukom klubova, piše Sport Klub.

Istovremeno, oglasilo se Predsedništvo KLS, koje je donelo uslovnu odluku da na osnovu predloga selektora Svetislava Pešića, pod svoje okrilje primi Dubai, koji bi bio i sponzor šampionata Srbije, ako propadnu pregovori sa ABA ligom. Partizan nije glasao tokom Skupštine ABA lige, a i sada je ostao pri istom stavu, kada je Dubai u KLS u pitanju.

Ipak, kada je Dubai u pitanju, neophodno je naglasiti da je ponuda ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prihvaćena od strane ABA, pa je u ovom momentu, Dubai objektivno bliži elitnom regionalnom, nego šampionatu Srbije.

Ipak, treba ostati u pripravnosti, jer je kao što smo videli u proteklih nekoliko godina, sve je moguće…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari