Ko će naslediti Jovana Šurbatovića, u igri čak i bivši košarkaš Dejan Tomašević? 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kao najbolje rešenje pominje se Marko Vjetrović, nekadašnji portparol Partizana.

Kako vreme prolazi, šanse da Dragan Stojković ostane selektor Srbije rastu, neki bi rekli čak i „rapidnom brzinom“. I dok je pažnja javnosti usmerena ka tome kako će se razrešiti goruće pitanje, na jedno od važnijih odgovor bi mogao da se dobije narednih dana.

Naime, Jovan Šurbatović, posle rezultatske blamaže „orlova“ na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ponudio je ostavku na mesto generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije, čime je automatski počela licitacija sa imenima kandidata koji bi mogli da ga zamene.

Iako još uvek nije „abdicirao“ sa jedne od najvažnijih funkcija u Savezu, Sport klub saznaje da se ozbiljno lobira za jednog od četvorice kandidata, potencijalnih naslednika.

Kao najbolje rešenje pominje se Marko Vjetrović, nekadašnji portparol Partizana u vreme kada je Lotar Mateus bio trener crno-belih. On se spominjao i kao opcija kada je Jovan Šurbatović bio izabran za generalnog sekretara, a navodno ima fin ugled u UEFA, što nikako ne bi trebalo da bude zanemareno.

Takođe, iako je nedavno podneo ostavku na mesto potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, a sve u jeku priče da bi trebalo da postane gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović ima podršku određenih struktura u Kući fudbala težine postavljenja na mesto generalnog sekretara.

Istovremeno, operativci u Savezu koji pripadaju regionu Vojvodine lobiraju za svog čoveka Miodraga Cvijića koji trenutno obavlja istu funkciju u Fudbalskom savezu Vojvodine.

Možda i najbizarnije, a ujedno i najzanimljivije ime koje bi moglo da se ušeta u fudbalski svet kroz velika vrata jeste Dejan Tomašević, piše Mozzart sport.

Proslavljeni košarkaški reprezentativac naše zemlje i bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije ima podršku određenih, veoma uticajnih ljudi u Savezu, tako da bi mogao da postane veoma relevantan kandidat u dnaima koji dolaze, iako se trnutno bolje kotiraju Vjetrović i Nedimović.

Postoji i opcija da neko od zaposlenih u FSS, najpre Nenad Santrač ili Nebojša Ivković, bude vršilac dužnosti generalnog sekretara nekoliko meseci, a da se izbor Šurbatovićevog naslednika odloži za zimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari