Ćerka milijardera i vlasnika Bafalo Bilsa: Ko je Džesika Pegula, finalistkinja US Opena? 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

U finalu US Opena u konkurenciji dama će igrati Amerikanka Džesika Pegula i Beloruskinja Arina Sabalenka.

Za tridesetogodišnju Pegulu ovo je prvo grend slem finale u karijeri, dok je Sabalenka dvostruka grend slem šampionka, budući da je do sada u dva navrata osvojila Australijan Open.

I prošle godine je igrala u finalu US Opena, ali je tamo poražena od Amerikanke Koko Gof.

Džesika Pegula je rođena 24. februara 1994. godine, a najbolji plasman na rang listi u singlu u karijeri ostvarila je 24. oktobra 2022. kada je bila treća teniserka na planeti, dok je 11. septembra 2023. došla do pozicije svetskog broja jedan u dubl konkurenciji.

Pegula je osvojila šest titula u singlu i sedam u dublu na WTA Turu, osvojivši tri WTA 1000 titule u singlu i dve u dublu.

Ona je gotovo sigurni četvrtfinalista u singlu na svim grend slem turnirima.

U više navrata je dostigla ovu fazu takmičnja na najvažnijim turnirima u „belom sportu“. Tri puta na Otvorenom prvenstvu Australije (2021–2023), dva puta na Otvorenom prvenstvu SAD (2022, 2024) i jednom na Otvorenom prvenstvu Francuske (2022) i Vimbldonu (2023).

U dublu, Pegula je stigla do finala Otvorenog prvenstva Francuske 2022. sa Koko Gauf i finala mešovitog dubla US Opena 2023. sa Ostinom Krajičekom.

Rođena je u Bafalu, Njujorku, od Terija i Kim Pegule, vlasnika Bafalo Bilsa iz Nacionalne fudbalske lige (NFL) i Bafalo sejbersa iz Nacionalne hokejaške lige (NHL).

Procenjuje se da je porodica ima bogatstvo od preko 7,5 milijardi dolara.

Ona je delimično korejskog porekla, jer joj je majka rođena u Seulu. Pegula ima četvoro braće i sestara, od kojih su dvoje iz prvog braka njenog oca.

Pegula je 2021. godine stala na „ludi kamen“, udavši se za Tejlora Gahagena.

 

Džesika Pegula i njena sestra Keli otvorile su 2016. godine u Bafalu restoran brze hrane. Usledilo je potom i pojavljivanje kamiona hrane 2017. godine, a restorani su otvoreni 2018. i 2019. godine na više lokacija, ali je nakon početka pandemije COVID-19 2020. godine došlo do zatvaranja objekata, da bi poslednje dve lokacije bile zatvorene su u maju 2022. godine.

Pegula je 2017. predstavila sopstvenu liniju za negu kože pod nazivom „Readi 24“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari