Izrazito brz za svoju visinu, u reketu voli da "zida" protivnika: Ko je Mario Nakić, jedno od mnogobrojnih pojačanja KK Partizan? 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Mario Nakić je mladi košarkaš koji je jedno od mnogobrojnih pojačanja Partizana za narednu sezonu, a od njega navijači crno-belih očekuju mnogo.

Sin je nekadašnjeg hrvatskog košarkaša Ive Nakića, koji je sa Partizanom 1992. godine osvojio Evroligu.

Mario je ranu mladost proveo u Španiji, odnosno u Realu iz Madrida.

Visok je nešto iznad dva metra, pa jako dobro može da pokriva pozicije krila i krilnog centra.

Za svoju visinu je izrazito brz, u reketu voli da „zida“ protivnika i ume iz takvih situacija i da vrati loptu na spoljne pozicije na šut za tri poena.

Mario Nakić je ponikao u mlađim kategorijama Zemuna i tamo se zadržao do 2014. godine.

U sezoni 2014/15. igrao je za pionire Partizana.

U septembru 2015. priključio se mlađim kategorijama Real Madrida i odmah je izborio mesto u selekciji starijih kadeta.

Nakić je predvodio Real do titule pobednika Juniorskog turnira Evrolige za 2019. godinu.

Proglašen je i najkorisnijim igračem tog izdanja turnira, a samo u finalnom meču imao je indeks korisnosti 41 (33 poena, 8 skokova i 4 asistencije).

Za seniorski A tim Real Madrida Nakić je prvi put zaigrao 25. juna 2018. godine, na meču protiv Gran Kanarije.

Ipak zbog velike konkurencije u „kraljevskom“ klubu odlučio je da u julu 2020. godine potpiše dvogodišnji ugovor sa belgijskim Ostendeom.

Sa ovim klubom je osvojio titulu prvaka Belgije i Kup u sezoni 2020/21. Početkom avgusta 2021. godine potpisao je dvogodišnji ugovor sa Andorom.

Mario Nakić je u avgustu 2022. godine potpisao za Igokeu, a sada je prešao u beogradski Partizan.

Rođen je u Beogradu 14. juna 2001.

Mladi košarkaš izneo je za Sport Klub prve utiske posle okupljanja ekipe uoči početka sezone i predstavio njegovu ulogu u timu ove sezone.

„Presrećan sam i motivisan sam. Moja uloga – energija, koncentracija, borbenost. U kom god aspektu mogu da pomognem, uradiću to. Ja sam mlad igrač, znam tačno šta traži od mene i koja je moja uloga, daću sve od sebe da to odradim najbolje što mogu. Tu sam i dalje da učim od trenera i svih mojih saigrača i nadam se da ću uspeti da pomognem ekipi. Polako smo se skupili, biće vremena da prikupim od iskusnijih saigrača savete i verujem da će mi pomoći. Biće ovo veoma uzbudljiva sezona i jedva čekamo da u nju krenemo. Borićemo se kao nikad do sad da ostvarimo ciljeve, jedva čekamo da igramo pred punom Arenom“, poručio je Nakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari