Nekadašnja „desna ruka“ Miroslava Miškovića: Ko je Milka Forcan koja ulazi u Partizan? 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Ilustracija: Danas

FK Partizan danas formira radno telo koje će rukovoditi klubom, a prema pisanju medija, bitnu ulogu u Radnoj grupi imaće Milka Forcan.

Milka Forcan javnosti je poznata kao nekadašnja potpredsednica jedne od najvećih kompanija u Srbiji, Delta holding korporacije. U ovoj firmi radila je od 1992. do 2010. godine.

Rođena je 1969. godine u Beogradu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a po završetku studija otišla je u London, gde se usavršavala u oblasti marketinga

Kada se 1992. vratila u Srbiju, zaposlila se u preduzeću Delta M, koje je tada brojalo dvanaest zaposlenih.

U Delti je bila zaposlena 18 godina i to u međunarodnoj trgovini, finansijama, marketingu i odnosima sa javnošću.

Radila je sa najvećim svetskim brendovima kao što su Fiat, Nike, Nivea, a aktivno je učestvovala u širenju poslovne mreže Delta Holding-a u zemljama regiona.

Potpredsednik Delta Holdinga postaje 2003. i aktivno učestvuje u širenju poslovne mreže kompanije.

U okviru Holdinga 2008. godine osnovala je Kancelariju za međunarodne odnose, u cilju promocije Delte i srpske privrede na međunarodnim tržištima.

Nesumnjive zasluge za rast te kompanije bile su nagrađene tako što je prošla mesto finansijskog i direktora za marketing, a razlaz sa predsednikom holdinga, Miroslavom Miškovićem dočekala je na funkciji potpredsednika kompanije, pisao je ranije Danas.

Takođe, Forcan je od 2004. do 2011. bila Predsednik Upravnog odbora Jugohemije, druge najveće veleprodaje farmaceutskih proizvoda u Srbiji.

Privredna komora Beograda joj je 2005. godine dodelila nagradu „Menadžer godine“, a već naredne godine odlikovana je „Ordenom Svetog Save“ za doprinos izgradnji Hrama Svetog Save.

Milka Forcan trenutno je vlasnik firme Mediona, koja je imala svega 560 evra dobiti prošle godine. Takođe, direktor je predstavništva Form Communication, koja se vodi kao američka firma,  i vlasnik je preduzeća Delta star, koje je aktivno ali u blokadi od 2016 godine.

Kako je ranije navela, rado prati teniske mečeve. Udata je i ima dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari