Ko su najplaćeniji fudbaleri Mundijala 2018? 1Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Druga polovina 2018 FIFA Svetskog kupa, podudara se sa prvom polovinom interesantnog perioda u fudbalskim krugovima, odnosno periodom transfera.

Ponovo ćemo biti svedoci neverovatnih količina novca koje su potrebe kako bi nekoliko odabranih igrača promenilo svoje vlasnike, odnosno timove, a njihovi agenti će dati sve od sebe kako bi postigli najbolju moguću cifru.

Davno su prošli oni dani kada su se internacionalno poznati i priznati fudbaleri vraćali svojim svakodnevnim poslovima u fabrikama, jedva spajajući kraj sa krajem u iščekivanju nove fudbalske sezone.

Ipak, danas, najbolji, a u nekim slučajevima i osrednji fudbaleri dobijaju ogromne količine novca za svoju igru, dok će mnogi od njih prikazati svoje umeće u Rusiji.

Dok će neki od najplaćenijih fudbalera, kao što su Geret Bejl ili Aleksis Sančez utakmice gledati preko televizora, jer se Vels i Čile nisu kvalifikovali, Russia 2018 daće nam priliku da se uverimo u sposobnosti najvećih mašina za pravljenje novca u svetu fudbala. Kao što ste do sada mogli da zaključite, predstavljamo vam listu najplaćenijih igrača koji učestvuju na 2018 FIFA Svetskom kupu.

Smatran za jednog od najboljih golmana sveta, Nuer će se po svemu sudeći zadržati u timu Bayern Munich, jer će prema navodima potpisati novi ugovor sa njima, za neverovatnu sumu novca koja još uvek nije otkrivena. Za sada, on na nedeljnom nivou zaradi blizu 200.000 dolara.

Kada je katarski biznismen, Naser Al-Kelaifi preuzeo najpoznatiji klub Francuske, on je sa sobom poveo brojne veoma uspešne igrače koji će mu zaraditi dosta novca. 2015.godine, Paris Saint Germain tim uspeo je da namami jednu od glavnih zvezda Svetskog kupa u Brazilu, Angela di Mariju, pa ovaj tridesetogodišnjak sada zarađuje oko 350.000 dolara na nedeljnom nivou.

Bavarski džinovi su neprikosnoveni kraljevi Nemačke, a u poslednjih nekoliko godina, oni samo dodatno naglašavaju svoju dominaciju preuzimanjem igrača od svojih najvećih rivala, Borrusia Dortmund. Poljski strelac, Robert Levandovski, prebacio se iz Signal Iduna Parka u Allianz Arenu, pa sada zarađuje neverovatnih 270.000 dolara na nedeljnom nivou.

Liverpool je uvek imao problem da zadrži svoje najbolje igrače, onda kada se neki od boljih timova namerači na njih. Upravo to se desilo kada je Barca odlučila da Brazilac Filipe Kutinjo mora biti njihov, malo pre početka 2017/18 sezone. Njegov transfer je kompletiran u januaru ove godine, a kako saznajemo, on je napustio Merseyside za 142 miliona dolara i smestio se ugodno u Kataloniji, gde zarađuje oko 270.000 dolara nedeljno.

Kutinjov saigrač jedan je od najdinamičnijih igrača u svetu fudbala, kao i potentna napadačka opcija Real Madrida. Možda čak i najbolji u svojoj poziciji, Marcelo će po svemu sudeći ostati u timu u kom jeste, sve dok ga oni plaćaju u skladu sa njegovim zaslugama. Za sada je to cifra od 270.000 dolara nedeljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari