Ko želi da gleda Nikolu Jokića moraće papreno da plati: Najjeftinija karta za prvi meč u Denveru veća od prosečne plate u Srbiji 1foto EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Denver Nagetsa polako se pripremaju za veliko finale, iščekujući ishod finalne serije u Istočnoj konferenciji. Njihovi navijači spremni da daju malo bogatstvo kako bi uživo ispratili istorijski serijal.

Nagetsi su sa 4-0 u pobeadama ispratili Lejkerse u finalu Zapadne konferencije i tako se prvi put u istoriji kluba plasirali u veliko NBA finale.

Nikola Jokić beleži fantastične brojke u doigravanju, a za njegove, kao i partije saigrača navijači Denvera spremni su da izdvoje ogroman novac.

Ukoliko Majami uspe da kapitalizuje trenutnih 3-1 u pobedama protiv Bostona i plasira se u veliko finale, Nagetsi će imati prednost domaćeg terena, samim tim i utakmicu više kod kuće.

U svakom slučaju, za prvi meč u Koloradu, navijači Nagetsa, i to za najjeftinije karte, izdvojiće više nego što je prosečna plata u Srbiji.

Ulaznica za gornji prsten, i to u poslednjem redu, koštaće 750 dolara. Kako se serija bude približavala kraju, rašće i cena karata, pa je za očekivati da i najjeftinija bude iznosila 849 dolara za drugu utakmicu, a za treći čak 995 američkih novčanica.

Gledano iz perspektive dobrostojećih navijača, karte za mesta odmah do terena koštaće od 6.000 pa sve do nestvarnih 25.000 dolara.

U odnosu na Srbiju, u kojoj je cena karte fiksna bez obzira kada je kupljena, u Americi može rasti ili padati, u zavisnosti od toga koliko je jedan tim uspešan u seriji.

Uprkos paprenom skupim kartama, u Denveru ne brinu, sigurni su da će hala biti ispunjena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari