Kockanje koje bi Filadelfiju moglo da košta eliminacije; Embid i društvo ispustili plus pet u poslednjih 60 sekundi (VIDEO) 1EPA-EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

Njujork Niksi ostvarili možda i ključnu pobedu u seriji sa Siksersima, Klivlend ponovo rutinirao Orlando za 2:0 u pobedama.

Koliku prednost mogu da imaju ekipe koje plej-of seriju započinju utakmicom više na svom terenu može se zaključiti nakon uvodnih mečeva prve runde ovosezonskog doigravanja u NBA ligi.

Svih jedanaest uvodnih mečeva dobili su domaćini, mada je bilo duela poput drugog između Niksa i Filadelfije na kojem su se dogodile neverovatne stvari.

NJujork je, kao i u prvoj utakmici, slavio u dramatičnoj završnici (104:101) i tako poveo sa 2:0 u seriji, mada uopšte nije moralo tako i da bude.

Gosti su u poslednjih 60 sekundi imali prednost od obećavajućih pet poena. Momentum je bio u potpunosti na strani gostiju, posebno ako se ima u vidu da su Niksi prethodno u poslednjih pet minuta dali samo dva poena.

Da čitava situacija bude još čudnija, Filadelfija je pet poena prednosti imala do 27 sekundi pre isteka poslednjeg minuta kada je dramatičnu završnicu najavio trojkom Džejlen Branson.

Odmah u sledećem napadu gostiju, njegov saigrač sa univerziteta Vilanova Džoš Hart ukrao je loptu Tajrisu Maksiju, a u opštem metežu najbolje se snašao Ajzea Hartenštajn koji je pokupio loptu, odmah pronašao Divićenca usamljenog  na šutu za tri poena,a bek italijanskih korena pogođenim hicem izazvao je opšte oduševljenje (102:101) odnosno delirijum u Medison Skver Gardenu kojem je podlegao je i Karmelo Entoni, nekadašnji as Niksa koji je meč posmatrao iz prvih redova.

Filadelfija više nije mogla da se sastavi, ostala je bez realizacije tako da je konačan rezultat postavio O Dži Anunobi.

Branson se ispostavio junakom utakmice, ne samo što je postigao 24 poena, već je imao i hrabrosti da uputi šut za tri poena na 27 sekundi pre kraja meča, ne mareći za činjenicu da je prethodno ispalio pet loših hitaca sa distance. Hart je imao izuzetno bitnu rolu, osim što je dao 21 poena, imao je čak 15 skokova i to kao igrač spoljne linije. Divićenco je meč završio sa 19 poena, šutirajući za tri porna odličnih 4/8.

Sjajan meč Tajrisa Maksija i Džoela Embida Fila nije uspela d akruniše brejkom.

Maksi je bio nadomak tripl-dabla (35p, 10as, 9sk) dok je Embid ubacio poen manje, uz deset skokova i šest asistencija.

U odnosu na Njujork, u Klivlendu nije bilo toliko drame. Kavsi su do vođstva od 2:0 u seriji protiv Orlanda došli pobedom u drugom meču – 96:86.

Donovan Mičel je ponovo bio najefikasniji u pobedničkom timu. Jeste loše šutirao sa distance (2/10) i tačno je da mu je za 23 poena bilo potrebno čak 22 pokušaja, ali je svakako imao najveći uticaj na igru pobedničke ekipe.

Orlando je ponovo pokazao zašto je šuterski najlošija ekipa u ligi, ove sezone. Kao i na prvom meču, Paolo Bankero i saigrači sa distance su imali svega 26% uspešnosti (9/35) samo 36 % iz igre i kada se na sve to doda ogromnih 16 izgubljenih lopti bolje nisu ni mogli da prođu u Ohaju.

Medžik ponovo nije imao rešenja za igrače iz centarske linije Klivlenda. Džeret Alen je dominirao u protivničkom reketu sa 16 poena i čak 20 skokova, dok je nejgov saigrač iz centarske linije Evan Mobli meč završio sa 17 poena. Dva manje ubacio je Darijus Garland.

U poraženom timu, najbolji je bio Paolo Bankero sa 21 poenom, dok je tri manje postigao Franc Vagner, uz sedam uhvaćenih lopti.

Veliki problem za Medžik mogla bi da bude povreda plejmejkera Džejlena Sagsa koji je u prvom poluvremenu doživeo istegnuće ligamenata kolena.

Uspeo je da se vrati u igru, ali je bilo očigledno da je bio rovit.

Serija se sada seli na Floridu, a treća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka od jedan čas posle ponoći.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari